Kevin Schijven Kevin Schijven
28/07/2021 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2021 18:44

Ethereum (ETH) presteerde veel beter dan bitcoin (BTC) in het afgelopen jaar, meldt Coinbase onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) presteerde veel beter dan bitcoin (BTC) in het afgelopen jaar, meldt Coinbase onderzoek

Foto: leksiv/Shutterstock

De koers en het handelsvolume van ethereum (ETH) groeide in de eerste helft van 2021 veel sneller dan die van bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, gepubliceerd op 27 juli:

De eerste helft van 2021 was een van de meest actieve periodes in de cryptocurrency industrie tot nu toe, meldt Coinbase. De eerste helft van 2021 werd gekenmerkt door recordprijzen, -adoptie en -handelsvolumes.

De bitcoin koers steeg met 280% in de afgelopen 12 maanden en met 20% in de afgelopen 6 maanden, meldt het rapport. Het handelsvolume van Bitcoin bereikte $2,1 biljoen in de eerste helft van 2021, een stijging van maar liefst 489% ten opzichte van de $356 miljard van de eerste helft van 2020.

De ether koers overtrof bitcoin in deze periode met een stijging van 985% in de afgelopen 12 maanden en 210% in de afgelopen 6 maanden. Ethereum’s handelsvolume kwam met $1,4 biljoen niet zo hoog als bitcoin uit, maar groeide daarentegen met maar liefst 1.461% ten opzichte van de $92 biljoen in de eerste helft vorig jaar.

Volgens Coinbase droeg de explosie van decentralized finance (DeFi) markt, de hype omtrent de overstap naar proof-of-stake (PoS) met Ethereum 2.0, en de opkomst van steeds meer zogeheten layer-2 schalingsoplossingen bij aan de enorme groei van Ethereum.

Verder meldt het Coinbase rapport dat de totale marktkapitalisatie van alle crypto in de eerste helft van 2021 van $769 biljoen naar $2,4 biljoen steeg in mei, een groei van maar liefst 212%. Sindsdien is de markt weer omlaag gezakt naar ongeveer $1,6 biljoen.

In gerelateerd nieuws meldt onderzoeksbedrijf Skew dat eergisteren een van de meest actieve sessies ooit op de crypto-markt was qua volume. Sinds afgelopen week begint de markt eindelijk weer aan te trekken en de koersen groen te kleuren. Vooralsnog stijgt de ether koers minder hard dan bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement