Timo Bult Timo Bult
20/01/2021 09:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 10:00

Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) prijs naar $20.000 volgens dit wiskundig principe

Foto: leksiv/Shutterstock

De prijs van ethereum (ETH) bereikte gisteren een nieuwe all-time high (ATH). Het netwerk lijkt gezond, afgezien van de hoge transactiekosten natuurlijk. Maar het telt veel gebruikers en projecten die erbovenop zijn gebouwd, waaronder het grootste deel van de Decentralized Finance (DeFi) sector. De econoom en crypto-analist D.H. Taylor schrijft in een recent artikel waarom hij denkt dat dit bij zal dragen tot een enorme prijsstijging. Volgens hem kan ETH zelfs naar $20.000 stijgen.
Hij baseert zijn verwachtingen op de wet van Metcalfe. Deze wet stelt dat de waarde van een netwerk kwadratisch toeneemt met het aantal aangesloten apparaten. Dit houdt in dat wanneer er meer apparaten (of gebruikers) onderdeel worden van een netwerk, de waarde van dit netwerk kwadratisch toeneemt.
Taylor gebruikt als voorbeeld een netwerk van telefoons. Twee telefoons creëren één connectie met elkaar. Maar wanneer je vijf telefoons hebt, dan kunnen er alweer 10 connecties gelegd worden. Bij 12 telefoons telt het netwerk 66 connecties, enzovoorts.
De wet van Metcalfe is onder andere toegepast op Facebook. Het social media-netwerk groeide inderdaad volgens dit principe naarmate er meer gebruikers bijkwamen. Later werd de wet toegepast op bitcoin (BTC):

“Deze zelfde principes werden vervolgens wiskundig op Bitcoin toegepast. Het blijkt dat 70% van de waarde van Bitcoin wiskundig kan worden verklaard door te kijken naar de netwerkgrootte en het aantal individuen dat aan het netwerk is aangesloten. Een toevalspercentage van 0,7 is erg sterk, wat ons terugbrengt naar Ethereum.”

Taylor ziet de netwerkgrootte van Ethereum in combinatie met het aantal connecties en de stijgende ETH koers als signalen dat Ethereum inderdaad hetzelfde pad bewandelt als bitcoin heeft gedaan. Hij schrijft:

“Wanneer ik erover nadenk om de principes van de wet van Metcalf op Ethereum toe te passen, denk ik dat ik moet beginnen met het omzetten van wat ik verdien in ETH. Het lijkt erop dat Ethereum hoger zal gaan; veel hoger. Het lijkt erop dat ETH $20k zal halen, precies zoals Bitcoin deed.”

Uiteraard moet men voorzichtig omgaan met dergelijke prijsvoorspellingen. De waarde van een cryptocurrency wordt bepaald door een verscheidenheid aan factoren en dus moet men een voorspelling op basis van een enkel principe met een korrel zout nemen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie