ethereum_eth_test_nogmaals_de_177_dollar_verdere_stijging_bij_uitbraak

Ethereum (ETH) test nogmaals de $177, verdere stijging bij uitbraak

Nadat ethereum (ETH) gisteren moeite had om de resistance op $177 te doorbreken zakte de koers flink terug. De afgelopen uren is ETH echter weer langzaam richting datzelfde resistance niveau gestegen, en op dit moment probeert de koers daar nogmaals bovenuit te breken.

Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) $175,91 na 1,86% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Even lukte het de bulls om de prijs boven die resistance op $177 uit te breken waarbij de prijs naar de $179 steeg. Het lijkt er nu echter langzaam op dat het de bulls weer niet gaat lukken.

Op de 1H-grafiek zien we dat de omstandigheden nu aardig overbought raken gezien de Relative Strenght Index (RSI) die een waarde van ruim 67 aangeeft. Dit geeft aan dat de bulls uitgeput raken en dat de koers mogelijk weer terugzakt, zoals we gisteren ook al zagen gebeuren.

Wanneer we uitzoomen en de dagelijkse grafiek bekijken, zien we dat ethereum al sinds het begin van deze maand boven zowel de 50- als de 200-Moving Average (MA) lijnen handelt. Dit geeft aan dat de trend over het algemeen bullish is.

Voordat ethereum deze trend overtuigend voort kan zetten is er echter een uitbraak nodig. De resistance op $177 is in die context belangrijk aangezien dit prijsniveau historisch gezien veel weerstand biedt. Bij uitbraak ligt de volgende horde op ongeveer $187, de all time high (ATH) voor 2019.

Bij een correctie zal ETH hoogstwaarschijnlijk support vinden op de 50-MA of het prijsniveau van $170. Het komende uur zal echter belangrijk zijn voor de richting van de koers vandaag.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist? Lees dan deze dan alsnog hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vorig artikelDit is waarom bitcoin (BTC) mogelijk opnieuw records gaat breken
Volgend artikelAmerikaanse presidentskandidaat Andrew Yang wil duidelijkere crypto-wetten
Eindredacteur Tijmen kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Het onderzoeksrapport, dat Tijmen schreef tijdens zijn bachelorstudie Business Information Technology, werd met een 10 beoordeeld. Zijn interesse wordt voornamelijk aangewakkerd door het disruptieve karakter van blockchain en de potentie die het heeft om een scala aan bedrijfssectoren te revolutioneren. In zijn rol als eindredacteur bij Crypto Insiders kijkt Tijmen kritisch naar de feiten en gaat hij misinformatie te lijf door ingewikkelde concepten zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen. Daarnaast schrijft hij zo nu en dan voor SATOS.
SATOS

4.6/5

€7.657,22 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.640,90 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.628,47 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.641,34 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.561,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€7.697,92 Kopen
Bitonic

3.4/5

€7.611,62 Kopen
Laatste nieuws