Timo Bult Timo Bult
20/04/2019 08:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2019 08:38

Ethereum (ETH) test nogmaals de $177, verdere stijging bij uitbraak

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ethereum_eth_test_nogmaals_de_177_dollar_verdere_stijging_bij_uitbraak

Foto: leksiv/Shutterstock

Nadat ethereum (ETH) gisteren moeite had om de resistance op $177 te doorbreken zakte de koers flink terug. De afgelopen uren is ETH echter weer langzaam richting datzelfde resistance niveau gestegen, en op dit moment probeert de koers daar nogmaals bovenuit te breken.
Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum (ETH) $175,91 na 1,86% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. Even lukte het de bulls om de prijs boven die resistance op $177 uit te breken waarbij de prijs naar de $179 steeg. Het lijkt er nu echter langzaam op dat het de bulls weer niet gaat lukken.
Op de 1H-grafiek zien we dat de omstandigheden nu aardig overbought raken gezien de Relative Strenght Index (RSI) die een waarde van ruim 67 aangeeft. Dit geeft aan dat de bulls uitgeput raken en dat de koers mogelijk weer terugzakt, zoals we gisteren ook al zagen gebeuren.
Wanneer we uitzoomen en de dagelijkse grafiek bekijken, zien we dat ethereum al sinds het begin van deze maand boven zowel de 50- als de 200-Moving Average (MA) lijnen handelt. Dit geeft aan dat de trend over het algemeen bullish is.
Voordat ethereum deze trend overtuigend voort kan zetten is er echter een uitbraak nodig. De resistance op $177 is in die context belangrijk aangezien dit prijsniveau historisch gezien veel weerstand biedt. Bij uitbraak ligt de volgende horde op ongeveer $187, de all time high (ATH) voor 2019.
Bij een correctie zal ETH hoogstwaarschijnlijk support vinden op de 50-MA of het prijsniveau van $170. Het komende uur zal echter belangrijk zijn voor de richting van de koers vandaag.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist? Lees dan deze dan alsnog hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie