Kevin Schijven Kevin Schijven
04/02/2021 15:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2021 15:38

Ethereum (ETH) update kan “positive feedback loop” op koers hebben, zegt Grayscale

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) update kan positive feedback loop op koers hebben, zegt Grayscale

Foto: leksiv/Shutterstock

Grayscale Investments, de grote cryptocurrency fondsbeheerder, publiceerde op 3 februari een nieuw rapport over Ethereum (ETH) en beschrijft daarin hoe een zogeheten Ethereum Improvement Proposal (EIP) een zeer bullish effect kan hebben op de ether koers.


Het om specifiek EIP-1559, een netwerkverbetering oorspronkelijk voorgesteld door medeoprichter Vitalik Buterin en ETHhub oprichter Eric Conner in april 2019. Mocht de EIP-1559 goedgekeurd worden dan zou dit een zogeheten ‘burn’ mechanisme introduceren die tokens uit het circulerende aanbod vernietigt.
Ethereum kampt momenteel met congestie waardoor transactiekosten snel omhoog schieten zodra het netwerk druk wordt. Dit nieuwe mechanisme zou basiskosten introduceren die de transactiekosten stabieler en voorspelbaarder moeten maken.
Deze basiskosten zouden vervolgens vernietigd worden waardoor er meer ether wordt vernietigd dan nieuwe wordt aangemaakt. Volgens Grayscale zou dit een verschuiving in de vraag en het aanbod van ether creëren, wat vervolgens een zogenaamde “positive feedback loop” op de koers zal hebben:

“Als de activiteit toeneemt en het aanbod van Ether afneemt als gevolg van vernietiging, zou een vraag- en aanbodcurve wijzen op een stijging van de prijs van ether, omdat elke ether een groter aandeel van economische activiteit moet voorzien. Als EIP-1559 wordt geïmplementeerd, zou het een consumptiemechanisme instellen dat zou moeten dienen als een positive feedback loop voor de prijs van ether.”

De meeste ontwikkelaars op Ethereum lijken voor het voorstel te zijn, maar een grote groep miners is er echter tegen. Daarnaast meldt Grayscale dat ook Ethereum 2.0 positief uit kan pakken in de toekomst voor de prijs van ETH:

“Tussen de enorme hoeveelheid activiteit op Ethereum, de economische verbeteringen aan Ether en de belofte van grotere schaalbaarheid met Ethereum 2.0, is er veel voor de Ethereum-gemeenschap om enthousiast over te zijn. We kunnen uit de gegevens zien dat de prijs van Ether de neiging heeft om mee te bewegen met de onderliggende activiteit op het netwerk.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie