Timo Bult Timo Bult
29/10/2021 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2021 06:04

Ethereum (ETH) voert met success eerste ETH 2.0 update uit, dit is er veranderd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) voert met success eerste ETH 2.0 update uit, dit is er veranderd

Foto: leksiv/Shutterstock

De eerste update voor het Ethereum 2.0 netwerk is met succes gelanceerd! De update, Altair genaamd, past een aantal dingen aan, zoals de straffen voor nodes die offline gaan. Met de update komt de merge weer een stapje dichterbij.

Het huidige Ethereum (ETH) netwerk draait op een proof-of-work (PoW) protocol, wat inhoudt dat miners transacties verwerken. Dit protocol heeft in het verleden echter vaker voor problemen gezorgd, zoals hoge transactiekosten in periodes waarin veel mensen het netwerk gebruiken. Afgelopen december werd daarom de eerste stap gezet voor een grote update.

Toen werd de Beacon Chain gelanceerd, een blockchain die op een proof-of-stake (PoS) protocol draait. Op dit netwerk zijn miners niet meer nodig en kunnen ETH-bezitter staken om bij te dragen aan de beveiliging van het netwerk. ETH 2.0 loopt nu nog parallel aan ETH 1.0. Op een gegeven moment zullen de twee chains samenvoegen en zal Ethereum verder gaan met het nieuwe protocol.

Tot het zover is, is er nog flink wat werk aan de winkel. Ethereum-ontwikkelaars werken hard om deze merge zo soepel mogelijk te laten verlopen. Altair past een aantal dingen aan, zo laat hoofd ontwikkelaar van de Altair update aan Cointelegraph weten:

“Ten eerste voegt het ondersteuning toe voor lichte clients, dit zijn nodes met weinig middelen die de keten volgen met minder functies en iets zwakkere beveiligingsaannames. Denk aan een lichtgewicht node op je telefoon of in je browser.”

Daarnaast worden de boetes voor validators verhoogd:

“Ten tweede zijn de straffen verhoogd voor offline zijn en voor slashing. Deze straffen waren vanaf het begin laag ingesteld, dus we hebben gebruikers die net de kneepjes van het vak leerden niet bestraft. Door de merge zullen deze boetes nog verder oplopen.”

Dit betekent dus dat de vroege validators, gebruikers die nu al 32 ETH vast hebben gezet, kans lopen om bestraft te worden als zij niet snel naar Altair updaten. Elk jaar neemt hun ETH nu met 10% af, tenzij zij updaten natuurlijk!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie