Timo Bult Timo Bult
26/02/2021 10:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2021 10:58

Ethereum (ETH) ziet nog een project (deels) vertrekken, 1inch stapt over naar Binance

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) ziet nog een project (deels) vertrekken, 1inch stapt over naar Binance

Foto: leksiv/Shutterstock

De gedecentraliseerde exchange aggregator 1inch heeft aangekondigd uit te gaan breiden naar de Binance Smart Chain (BSC). Terwijl het goed nieuws is voor 1inch is het voor Ethereum (ETH) misschien een slecht teken. De uitbreiding vloeit namelijk voor uit de problemen waar het Ethereum-netwerk op dit moment mee kampt.
1inch is een zogenaamde DEX aggregator. Dit betekent dat wanneer een gebruiker een token wil omwisselen voor een andere, 1inch naar het beste aanbod kijkt op verschillende DEX’s. Zodoende krijgt de gebruiker de best mogelijke prijs op de markt. 1inch liep de afgelopen tijd echter tegen problemen aan.
Ethereum is door de opkomst en sterke groei van het Decentralized Finance (DeFi) ecosysteem namelijk enorm druk geworden. Die drukte zorgt nu voor hoge transactiekosten. Een doorn in het oog voor veel projecten die op Ethereum gebaseerd zijn.
Als onderdeel van de uitbreiding zal 1inch 10 miljoen 1INCH tokens overzetten naar BSC. Dit heeft een waarde van ongeveer $40 miljoen. Met de tokens zal onder andere het protocol op de BSC gestimuleerd worden. 1inch maakte het nieuws in een tweet bekend:

“Tijdens de oversteek van de hel van verbrande #Ethereum, landt onze held bij het mysterieuze gele portaal. Niemand weet welke geheimen het bevat, maar de intense hitte van gesmolten #shitcoins die recht uit de #blockchain-diepten opborrelden, dwong een eenhoorn van 1inch om een stap in het onbekende te zetten.”


Het is overigens niet het enige project dat (deels) weg stapt van Ethereum. Zo maakte SingularityNET onlangs bekend naar Cardano (ADA) over te zullen stappen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie