ethereum_foundation_en_matter_inc_lanceren_schalingsoplossing_op_testnet_ethereum

Ethereum Foundation en Matter Inc. lanceren schalingsoplossing op testnet Ethereum

0

Een aantal ontwikkelaars van de Ethereum Foundation en de startup Matter Inc. heeft een zogenaamde plasma-schalingsoplossing, Ignis, op het testnet gelanceerd. De oplossing gebruikt ZKSNARKs waardoor meer dan 500 transacties per seconden kunnen worden verwerkt.

De oplossing spaart als het ware een pakket met transacties op in een smart contract, welke door operators wordt gecontroleerd. Wanneer het limiet van transacties is bereikt worden de transacties in een pakket verwerkt op de Ethereum blockchain. In principe worden de transacties dus off-chain geïnitieerd en uiteindelijk als pakket on-chain (op de Ethereum blockchain) verwerkt.

Het voordeel dat behaald wordt met Ignis is dat de transactie voor de gebruiker vrijwel direct plaatsvindt. Daarnaast zijn de transactiekosten via deze weg vele malen lager dan wanneer je de transactie direct op de Ethereum blockchain zou versturen.

In het geval van deze schalingsoplossing is het aantal transacties dat maximaal opgespaard wordt nu nog acht transacties. Dat betekent dat de ETH in het smart contract vastgehouden worden totdat er in totaal acht transacties zijn geïnitieerd door gebruikers. Dat limiet van acht is echter niet het definitieve limiet.

Volgens Alex Gluchowski, een ontwikkelaar van de Ethereum Foundation, kan dat limiet uiteindelijk worden uitgebreid naar 1600. Een dergelijke oplossing heeft daarom volgens Gluchowski alleen zin wanneer het netwerk heel veel gebruikt wordt.

Het interessante aan de oplossing is dat het bovenop de sharding-oplossing kan werken. Op dit moment kan de oplossing de huidige blockchain 50 keer efficiënter maken. Sharding kan de huidige blockchain 100 tot 1000 keer efficiënter maken, waarna deze oplossing het nog eens 50 keer efficiënter maakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws