Rico Engelbarts
09/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/01/2019 10:45

Ethereum Foundation en Matter Inc. lanceren schalingsoplossing op testnet Ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ethereum_foundation_en_matter_inc_lanceren_schalingsoplossing_op_testnet_ethereum

Foto: leksiv/Shutterstock

Een aantal ontwikkelaars van de Ethereum Foundation en de startup Matter Inc. heeft een zogenaamde plasma-schalingsoplossing, Ignis, op het testnet gelanceerd. De oplossing gebruikt ZKSNARKs waardoor meer dan 500 transacties per seconden kunnen worden verwerkt.
De oplossing spaart als het ware een pakket met transacties op in een smart contract, welke door operators wordt gecontroleerd. Wanneer het limiet van transacties is bereikt worden de transacties in een pakket verwerkt op de Ethereum blockchain. In principe worden de transacties dus off-chain geïnitieerd en uiteindelijk als pakket on-chain (op de Ethereum blockchain) verwerkt.
Het voordeel dat behaald wordt met Ignis is dat de transactie voor de gebruiker vrijwel direct plaatsvindt. Daarnaast zijn de transactiekosten via deze weg vele malen lager dan wanneer je de transactie direct op de Ethereum blockchain zou versturen.
In het geval van deze schalingsoplossing is het aantal transacties dat maximaal opgespaard wordt nu nog acht transacties. Dat betekent dat de ETH in het smart contract vastgehouden worden totdat er in totaal acht transacties zijn geïnitieerd door gebruikers. Dat limiet van acht is echter niet het definitieve limiet.
Volgens Alex Gluchowski, een ontwikkelaar van de Ethereum Foundation, kan dat limiet uiteindelijk worden uitgebreid naar 1600. Een dergelijke oplossing heeft daarom volgens Gluchowski alleen zin wanneer het netwerk heel veel gebruikt wordt.
Het interessante aan de oplossing is dat het bovenop de sharding-oplossing kan werken. Op dit moment kan de oplossing de huidige blockchain 50 keer efficiënter maken. Sharding kan de huidige blockchain 100 tot 1000 keer efficiënter maken, waarna deze oplossing het nog eens 50 keer efficiënter maakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie