Kevin Schijven Kevin Schijven
21/12/2021 10:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 10:48

Ethereum herovert $4.000, shiba inu stijgt hard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum herovert $4.000, shiba inu stijgt hard

Foto: leksiv/Shutterstock

De gehele cryptocurrency markt kleurt mooi groen vandaag en alle koersen uit de top 100 staan in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Bitcoin (BTC) staat wellicht op het punt om een trendommekeer te maken en trekt de altcoins met zich mee. De totale marktkapitalisatie stijgt vanochtend richting $2,38 biljoen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum pakt weer $4.000

Ethereum (ETH) toont nog altijd veel correlatie met bitcoin, maar stijgt vandaag wel iets sneller. De ether koers viel gisteren nog eerst terug naar $3.775, maar begon vervolgens flink te stijgen. De koers kwam afgelopen nacht tussen de $3.900 en $4.000, rond de 100-dagen exponential en simple moving averages nog wat weerstand tegen, maar brak hier vervolgens toch doorheen. Ether schoot toen naar een piek van $4.070, zakte toen terug naar $4.000, maar lijkt hier vooralsnog stand te houden. Ether staat hiermee vandaag bijna 7% in de plus.

Advertentie

Groenkleurende top 10

De rest van de top 10 kleurt ook mooi groen vandaag, al stijgen de meeste koersen iets minder hard dan ether. Binance coin (BNB) staat 4,5% in de plus en komt bij $535 uit. Solana (SOL) maakte afgelopen nacht nog een duik, maar vervolgens ook gelijk een sterke bounce. SOL herpakt $180 vanochtend en staat 5% in de plus. Ripple (XRP) loopt tegen weerstand rond $0,9 aan maar staat alsnog 4% in de plus. Cardano (ADA) steeg 5% in de afgelopen 24 uur en komt vanochtend bij $1,27 uit.

Terra & Avalanche

Onderaan de top 10 vinden we wel twee altcoins die harder stijgen en het zijn de twee crypto die de afgelopen tijd al het hardst stegen. Terra (LUNA) staat 10% in de plus, vestigde afgelopen nacht zelfs een nieuwe all-time high (ATH) van $84,5 en lijkt stand te houden rond $82,5. LUNA staat inmiddels 55% in de plus ten opzichte van een week geleden. Avalanche staat vandaag zelfs 17% in de plus en tikte vanochtend even $120 aan. AVAX staat ook meer dan 50% in de plus ten opzichte van een week geleden maar alsnog 18% onder de ATH van een maand geleden.

Shiba Inu & Polygon

Vlak buiten de top 10 vinden we ook twee sterke stijgers. Shiba inu (SHIB) lijkt wellicht uit zijn neerwaartse trend te breken, al is dat verre van zeker, en schoot gisterenavond met maar liefst 12% omhoog naar $0,000033. SHIB corrigeerde vervolgens iets, maar test vanochtend weer deze weerstand. Vervolgens zien we polygon (MATIC) ook zo’n 12% in de plus staan en komt vanochtend bij $2,31 uit.

Controversiële Worldcoin crypto scherpt privacycontroles aan
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

De hardste stijgers uit de top 100

Dan hebben we nog een handjevol crypto in de top 100 die zelfs vandaag nog sterker aantrekken. Helium (HNT), harmony (ONE), spell token (SPELL) en thorchain (RUNE) staan alle vier meer dan 17% in de plus vanochtend. HNT staat inmiddels bijna 40% in de plus ten opzichte van een week geleden, ONE zelfs bijna 50% en SPELL meer dan 60%. RUNE begon de afgelopen paar uur hard te stijgen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie