Kevin Schijven Kevin Schijven
12/05/2022 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2022 16:20

Ethereum meeste gehate, dogecoin meest geliefde crypto op Twitter

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Experts verwachten vanaf hier een omkeer voor de dogecoin koers

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Volgens een recent onderzoek van TRG Datacenters is ethereum (ETH) de “meest gehate” cryptocurrency op Twitter. Dogecoin (DOGE) is juist de meest geliefde crypto op het sociale mediaplatform.

TRG Datacenters analyseerde Twitterberichten tussen januari 2021 en januari 2022 om te achterhalen welke crypto de meeste emotionele responses uitlokken. Het onderzoek nam echter maar vijf crypto onder de loep: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), cardano (ADA) en dogecoin (DOGE).

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum meest gehate crypto

Uit de onderzoeksresultaten blijk dat ethereum relatief de meeste negatieve Tweets ontving afgelopen jaar, namelijk 29% van het totaal. Ethereum ziet vooral veel kritiek omtrent zijn snelheid (vergeleken met nieuwere “Ethereum killers”) en hoge transactiekosten.

Een stijging qua negativiteit voor ether gaat meestal gepaard met een koersstijging. Volgens het onderzoek betekent dit dat sommige mensen niet willen dat Ethereum een succes wordt. Ook leidde een onbedoelde hard fork vorig jaar tot een stijging van negatief sentiment.

Bitcoin volgt vlak daarna met het meeste negatieve sentiment, namelijk 27% van alle tweets. Bitcoin was nog wel verreweg de meest besproken crypto op Twitter. Dan volgt cardano waarvan 16% van tweets negatief zijn en litecoin met 8%.

Advertentie

Dogecoin meest geliefde crypto

Dogecoin ontving slechts 6% negatieve berichten en is daarmee de meest geliefde crypto, al is dat enigszins merkwaardig. DOGE is namelijk een controversiële crypto die ooit als grap ontstond. Een groot deel van de crypto community was helemaal niet zo blij toen Tesla CEO Elon Musk vooral over deze crypto twitterde.

De berichten van Musk zijn volgens het onderzoek wellicht juist de oorzaak waarom dogecoin een favoriet is op het sociale mediaplatform. Musk wil ondertussen Twitter overnemen voor maar liefst $44 miljard. Het hoogtepunt van het positieve sentiment omtrent dogecoin werd bereikt toen Musk aankondigde dat Tesla DOGE accepteert voor merchandise.

Toch moeten we dit onderzoek met een flinke korrel zout nemen aangezien het maar naar vijf crypto keek. Er is een grote kans dat meer controversiële crypto als ripple (XRP) ook veel negatief sentiment ontvangt. Uit een nieuw onderzoek zou waarschijnlijk momenteel terra (LUNA) de toppositie nemen als meeste gehate crypto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie