Kevin Schijven Kevin Schijven
15/11/2021 14:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2021 14:25

Ethereum on-chain gegevens tonen bullish beeld, waaronder afnemend aanbod op exchanges

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum on-chain gegevens tonen bullish beeld, waaronder afnemend aanbod op exchanges

Foto: leksiv/Shutterstock

Nieuwe zogeheten on-chain data schetsen een zeer bullish plaatje voor de koers van ethereum (ETH). Zo meldde onlangs onderzoeksbureau Santiment dat de totale hoeveelheid van ether, die op cryptocurrency-exchanges staat, nu nog maar 15,66% bedraagt van het totale aanbod.

Het is het laagst punt dat dit percentage ooit heeft bereikt en ligt zelfs 7,63% onder het niveau van 23,29% van een jaar geleden. Een afname van het circulerende aanbod wordt gezien als een bullish teken voor de koers. Een afname toont aan dat investeerders niet bereid zijn om hun ETH te verkopen, zelfs ondanks dat de koers hoger ligt dan ooit.

Deze trend zien we overigens ook terug bij bitcoin (BTC). Lees hierover meer in Timo’s Take.

Daarnaast meldt Santiment dat het aantal unieke adressen in oktober flink toenam. Eind september was dit nog aan het dalen, maar vond toen blijkbaar een bodem. Vervolgens steeg dit aantal met maar liefst 48% in oktober:

Desondanks klonk Santiment vorige week minder positief over de ETH koers. Het bedrijf meldde toen dat in november het handelsvolume, sociale volume, de network profit loss (NPL) en ook het aantal actieve adressen allemaal juist weer afnamen. Vanwege deze dalende netwerkactiviteit bestempelt Santiment zichzelf als bearish en ziet zelfs de koers crashen.

Dat is enigszins merkwaardig en komt niet overeen met de toon in het eerste (maar nieuwere) bericht. Ether lijkt dan vooralsnog ook niet uit zijn huidige opwaartse trend te breken. De koers is al sinds eind september flink aan het stijgen. Ether zakte toen even naar $2.700 en bereikte afgelopen week een nieuwe all-time high (ATH) van $4.875. Dat is een stijging van maar liefst 80% in zeven weken.

Daarnaast blijft EIP-1559 enorme hoeveelheden ETH vernietigen waardoor het aanbod verder inkrimpt. Volgens ultrasound.money is inmiddels meer dan 11 duizend ETH vernietigd sinds eind augustus, ter waarde van meer dan $50 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie