Tim Kamp Tim Kamp
16/03/2024 10:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2024 12:16

Ethereum oplossing Arbitrum (ARB) staat voor belangrijke dag

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum oplossing Arbitrum (ARB) staat voor belangrijke dag

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Arbitrum (ARB), een layer-2 oplossing op het Ethereum (ETH) netwerk, staat op het punt om 2,32 miljard dollar aan vergrendelde tokens vrij te geven. Deze aankondiging heeft de naam ‘Cliff Unlock’ gekregen, dat op 16 maart plaatsvindt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Massale tokenontgrendeling bij Arbitrum

De ontgrendeling komt als een belangrijke mijlpaal voor Arbitrum. Het project krijgt steeds meer erkenning als een veelbelovende oplossing voor de huidige beperkingen van het Ethereum netwerk. Door middel van layer 2-technologie streeft Arbitrum ernaar om de schaalbaarheid en doorvoer van transacties op Ethereum aanzienlijk te verbeteren.

Volgens de cijfers van Token Unlocks zal het gaan om 1,1 miljard tokens van de crypto. Dit bedrag komt ongeveer overeen met 76 procent van de circulerende voorraad. De tokens die gaan worden uitgegeven worden onderverdeeld over de belanghebbende. Zo zal Arbitrum 673,5 miljoen tokens ontgrendelen voor zijn team en adviseurs. Tegen de huidige prijzen gaat het om 1,41 miljard dollar wat zij zullen krijgen. Investeerders krijgen 438,25 miljoen tokens krijgen, wat zo’n 915 miljoen dollar vertegenwoordigt volgens de huidige koers.

De aankomende ontgrendeling van 2,32 miljard dollar aan tokens heeft geleid tot zowel enthousiasme als bezorgdheid in de cryptowereld. Aanhangers van het project zien dit als een positieve ontwikkeling die de liquiditeit zal vergroten en de adoptie van Arbitrum zal stimuleren. Anderen zijn echter bezorgd dat de massale vrijgave van tokens de markt kan overspoelen waardoor de prijs van ARB mogelijk naar beneden gaat.

Advertentie

Zorgt de prijsdruk voor een stijging of daling?

Arbitrum heeft de afgelopen tijd een reputatie opgebouwd als een van de meest veelbelovende cryptoprojecten. Met zijn focus op schaalbaarheid en lage transactiekosten heeft het platform veel aandacht getrokken van ontwikkelaars en gebruikers die op zoek zijn naar alternatieven voor het overbelaste en dure Ethereum netwerk.

Het ontgrendelingsproces zelf zal niet worden uitgevoerd in verschillende tranches, verspreid over een bepaalde periode. Dit is vaak wel het geval om een ​​geleidelijke integratie in de markt mogelijk te maken. Echter spreekt Arbirtrum over een ‘Cliff Unlock’ waarbij alle tokens op hetzelfde moment vrijgegeven worden.

Wat dit voor de prijs zal betekenen is voor alsnog gissen. In een X-post deelde crypto-expert JJcycles een opvallend perspectief. Zo deelde hij dat toen een soortgelijk tokenrelease plaatsvond bij solana (SOL), de prijs juist steeg. Vaak wordt gesuggereerd dat bij een ‘Cliff Unlock’ de prijs keldert als gevolg van een overaanbod op de markt.

“De laatste keer dat ik zo’n enorme ontgrendeling zag tijdens een bullmarkt van een relatief grote munt was met Solana tijdens de vorige cyclus. Uiteindelijk steeg het veel hoger, bullish sentiment”, luidt de X-post. “Is het deze keer hetzelfde? Misschien, misschien ook niet.”

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie