Kevin Schijven Kevin Schijven
13/06/2021 13:45 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2021 13:45

Ethereum wordt waardevol, Mining is hier om te blijven & NFT’s onderdeel Metaverse, zegt Nividia CEO

icon-mining
Mining
Ethereum wordt waardevol, Mining is hier om te blijven & NFT’s onderdeel Metaverse, zegt Nividia CEO

Foto: leksiv/Shutterstock

Jensen Huang, CEO van Nvidia, een van de grootste technologiebedrijven ter wereld, sprak onlangs over videokaarten, cryptocurrencies als Ethereum, proof-of-work mining, NFT’s, de metaverse en meer in een uitgebreid interview met Dean Takahashi van VentureBeat.

Nividia GPU “ideaal” voor mining

Momenteel kampt de wereld met een groot tekort aan computerchips en dat heeft ook een enorme invloed op het aanbod van de videokaarten van Nvidia. Tegelijkertijd nam de afgelopen tijd de vraag naar Nvidia GPU’s onder crypto-miners weer toe. Huang zegt dat dit komt omdat de videokaarten van Nvidia ideaal zijn voor proof-of-work (PoW) mining van crypto als bitcoin (BTC) en ether (ETH):

“De reden waarom Ethereum voor onze GPU’s heeft gekozen, is omdat het het grootste netwerk van gedistribueerde supercomputers ter wereld is. Toen Bitcoin voor het eerst uitkwam, gebruikte het onze GPU. Toen Ethereum uitkwam, gebruikte het onze GPU. Het is ideaal. Het is de meest energiezuinige methode, de meest performante methode, de snelste methode en heeft het voordeel van zeer grote gedistribueerde netwerken.”

Ethereum zal “waardevol” zijn

Ethereum is momenteel bezig met een overstap van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS) met Ethereum 2.0. Wanneer deze overstap eenmaal rond is, zal Ethereum geen mining meer nodig hebben. Huang zegt dat hij daar enthousiast over is en dat het Ethereum waardevol zal maken:

“Ben ik enthousiast over proof of stake? Het antwoord is ja. Ethereum heeft zichzelf gevestigd. Het heeft nu de mogelijkheid om een tweede generatie te implementeren die het platform voortduwt met alle services die daarop zijn gebouwd. Het is legitiem. Het is gevestigd. Er is veel geloofwaardigheid. Het werkt goed. Veel mensen zijn er afhankelijk van voor DeFi. Dit is een goed moment voor proof of stake om te komen.

Nu we richting die overgang gaan, staat het vast dat Ethereum behoorlijk waardevol zal zijn. Er is een toekomst waarin de verwerking van deze transacties een stuk sneller kan zijn, en omdat er nu zoveel mensen bovenop bouwen, zal Ethereum waardevol zijn.”

Crypto en Mining zijn “hier om te blijven”

Nvidia wil graag zien dat zijn GeForce videokaarten vooral door gamers worden gebruikt en ontwikkelt daarom momenteel de Crypto Mining Processor (CMP) uitsluitend voor crypto-mining.

“Onze strategie is om de grote vraag die wordt veroorzaakt door crypto-mining te verminderen en een speciaal product, de CMP, rechtstreeks voor de crypto-miners te creëren. CMP heeft het voordeel dat het niet tweedehands kan worden doorverkocht aan GeForce-klanten omdat het geen games speelt.”

Verder zegt Huang dat crypto hier zijn om te blijven en ook mining zal niet verdwijnen, ondanks de overstap van Ethereum:

 “Ik geloof niet dat in de toekomst crypto-mining zal verdwijnen. Ik geloof dat cryptocurrency hier is om te blijven. Het is een legitieme manier waarop mensen waarde willen uitwisselen. Je kunt discussiëren over de vraag of het waardeopslag heeft, maar je kunt niet discussiëren over waardeoverdracht. Belangrijker is dat Ethereum en andere soortgelijke vormen in de toekomst uitstekende gedistribueerde blockchain-methoden zijn voor het beveiligen van transacties. Je hebt die blockchain nodig om een fundamentele waarde te hebben, en die fundamentele waarde kan worden gemined.”

NFT’s en de Metaverse

Ten slotte ziet Hensen een metaverse in de toekomst voor ogen waar alle virtuele werelden onderling verbonden zijn. Volgens de CEO staan we aan de vooravond van een dergelijk digitaal universum. Als voorbeeld hiervan noemt hij een augmented reality (AR) versie op waarin digitale kunst non-fungible token (NFT’s) zijn:

“De metaverse is een virtuele wereld die verbinding maakt met de wereld waarin we leven. Het is een virtuele wereld die door veel mensen wordt gedeeld. Het heeft een echt ontwerp. Het heeft een reële economie. Er zullen AR-versies zijn, waarbij de kunst die je hebt digitale kunst is en die bezit als NFT. Je hebt onze bril op of je telefoon. Je kunt zien dat het daar zit, perfect verlicht, en het is van jou.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie