Ethereum’s stakeholders bespreken het bestuur zonder Vitalik Buterin

0

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin liet weten dat hij geen toestemming heeft gegeven voor een meeting omtrent een roadmap voor het toekomstige bestuur en deze ook niet heeft bijgewoond.

Een groep entiteiten heeft toegezegd de groei van het Ethereum ecosysteem te willen stimuleren. De grote lijnen rondom deze toezegging staan in een samenvatting gepubliceerd op 9 mei.

De participanten, welke allemaal aanwezig waren bij de EIP0 Summit eerder deze maand, bemerkten de behoefte aan meer inzicht, documentatie en verbetering omtrent het Ethereum bestuur.

Onder de partijen die meedoen aan bovenstaand initiatief zitten Parity, de startup van Ethereum mede-oprichter Gavin Wood en ERC-20 startups Gnosis en Aragon. Er wordt vanuit de groep, die zichzelf neerzet als stakeholders, ook uitgereikt naar de bredere Ethereum gemeenschap om de toekomst van het netwerk te bepalen.

Het uitgegeven statement beschrijft het volgende:

Consensus bereiken omtrent veranderingen in het protocol die misschien geïmplementeerd moeten worden kan alleen gebeuren als we parallel daaraan de legitimiteit van onze bestuursprocessen kunnen waarborgen.

De toon van het statement suggereert dat de partijen moe zijn van de valkuilen die zich voordoen bij het bereiken van consensus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws