Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Europese bank laat SWIFT vallen en gaat stablecoin USDC gebruiken voor internationale transacties

Een bank in Liechtenstein neemt officieel afstand van de internationale betaalmethode SWIFT. In plaats hiervan is de bank van plan gebruik te maken van de stablecoin USDC.

De bank is in 1998 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerde bank die veel crypto-diensten aanbiedt en crypto’s ondersteunt. Je kan als institutioneel investeerder terecht om te handelen bij de bank. Naast handelen zijn er ook mogelijkheden om te minen. Het meest recente besluit doet dus afstand van de SWIFT service om een stablecoin te omarmen.

- Advertentie -

De implementatie is volgens het hoofd van de bank, Stefan Rauti bedoeld om de snelheid van dollar transacties te bevorderen. De verwerkingstijd is aanzienlijk gedaald volgens hem.

The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommuniciation, oftewel SWIFT bestaat al sinds de jaren 70 en wordt nog steeds door veel wereldwijde organisaties gebruikt als dagelijkse standaard. Echter krijgt de techniek veel weerstand van cryptocurrencies met namen stablecoins.

De stablecoin van Coinbase en tech bedrijf Circle (USDC) is gelinkt aan de dollar en is dus 1 dollar waard. De verhouding van de coin ten opzichte van de dollar is altijd 1:1. Op deze manier wordt de garantie voor stabiliteit van een fiatmunt gefaciliteerd. Volgens de eigenaar van het bedrijf Circle, Jemery Allaire. Is het in gebruik nemen van stablecoins een groeiende trend onder banken en financiële instellingen.

Allaire verwacht ook dat de trend nog veel verder zal doorzetten de komende jaren. Veel gereguleerde banken willen gebruik gaan maken van de techniek omdat het een goed alternatief is voor het huidige systeem.

De marktwaarde is vanaf begin dit jaar ruim $230 miljoen gestegen. De totale marktwaarde is nu $750 miljoen. Ondanks de stevige groei is dit slecht een kleine speler op het gebied van stablecoins. De grootste stablecoin Tether (USDT) heeft een marktwaarde van ruim $5 miljard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.367,21 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.367,21 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin wankelt? Dit is míjn plan A!

Waar staan we nu werkelijk? Aan de vooravond van de grooste bull run ooit of een apocalyptische ineenstorting van de economie? Dit blijft de...