Ivo Melchers Ivo Melchers
25/01/2023 10:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2023 10:10

Extraverte mensen investeren eerder in crypto dan aandelen: onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Olivier Le Moal

Elk crypto portfolio is anders en iedereen heeft uiteraard een andere strategie als het aankomt op het investeren in de wereld van cryptocurrencies. Een recent onderzoek van CryptoVantage heeft onderzoek gedaan naar de samenhang tussen persoonlijkheidskenmerken en het investeringsgedrag bij cryptovaluta.

Voor het onderzoek is er een vragenlijst afgenomen bij duizend crypto-investeerders om meer te weten te komen over hun persoonlijkheid en hun investeringsgedrag.

Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Crypto boven aandelen

Uit het onderzoek is gebleken dat extroverte mensen 28% eerder in crypto investeren boven aandelen dan introverte mensen. Ook zijn extraverte mensen volgens het onderzoek meer succesvol in het traden dan introverte mensen. Als laatste was ook de jaarlijkse investering bij extraverte crypto-investeerders significant hoger dan bij introverte investeerders, wat suggereert dat extraverte mensen meer bereid zijn om risico’s te nemen. Deze extra risicobereidheid zou ook hetgeen kunnen zijn wat bijdraagt tot de hogere returns on investments (ROI).

Bitcoin (BTC) sprong er bij zowel de extro- als introverte investeerders uit als de meest populaire cryptomunt. Het enige daadwerkelijke verschil is dat introverte investeerders ethereum (ETH) op nummer twee hebben en extroverte mensen USD Coin (USDC).

Advertentie

Investeren in de bearmarkt

Ondanks dat het afgelopen jaar in het teken stond van de hardnekkige bearmarkt wisten de extroverte crypto-investeerders een gemiddelde winst van $896,98 neer te zetten op een gemiddelde jaarlijkse investering van $6.265,20. De introverte investeerders wisten het niet verder te schoppen dan $698,83 op een gemiddelde jaarlijkse investering van $5.713,92. In percentages hebben we het hier over respectievelijk een ROI van 14% en 12%.

Over het algemeen gaven de meeste crypto-investeerders aan dat een bearmarkt hen niet ervan weerhoudt om te blijven investeren in cryptovaluta. Aan de andere kant bleken introverte mensen eerder te investeren in cryptocurrencies tijdens een recessie dan de extroverte mensen. 79% van de introverte crypto-investeerders zal naar alle waarschijnlijkheid investeren tijdens een recessie, terwijl bij de extraverte investeerders dit ‘slechts’ 73% bedroeg.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie