EY_onthult_zero-knowledge_proof_prototype_voor_particuliere_transacties_op_ethereum

EY onthult “zero-knowledge proof” prototype voor particuliere transacties op Ethereum-blockchain

0

Accountantskantoor Ernst & Young (EY) heeft een prototype aangekondigd waarvan de firma zegt dat het veilige particuliere transacties mogelijk maakt op het openbare blockchain-netwerk van Ethereum. Dat meldt EY, dat samen met PwC, KPMG en Deloitte tot de “Big Four” behoort, bekend in een persbericht op 30 oktober.

Volgens EY vormt dit prototype, de EY Ops Chain Public Edition (PE) genaamd, een primeur voor “bedrijven die persoonlijk en veilig tokens willen maken en verkopen op een openbare blockchain met persoonlijke toegang tot hun transactiebestanden”. De EY Ops Chain PE maakt gebruik van ZKP-technologie (zero-knowledge proof), een alternatief algoritme voor het verifiëren van distributed ledger entries, waarbij de partijen die transacties uitvoeren een bewijs van geldigheid (proof of validity) leveren, maar alle andere informatie, waaronder hun identiteiten, gecodeerd blijft.

De bedoeling hiervan is dat bedrijven hun transactiegegevens privé kunnen houden zonder toevlucht te hoeven nemen tot een privé-netwerk. Paul Brody, EY Global Innovation Leader, Blockchain, legt daarover het volgende uit:

EY Ops chain PE is een van de eerste in dit soort applicaties en een grote stap vooruit in wat de adoptie van blockchain mogelijk moet maken. Privé blockchain-netwerken geven ondernemingen privacy als het gaat om transacties, maar dat gaat ten koste van verminderde veiligheid en veerkracht. Met ZKP’s kunnen organisaties transacties uitvoeren op hetzelfde netwerk als hun concurrenten, maar dan met volledige privacy en zonder de beveiliging van de openbare Ethereum-blockchain op te hoeven geven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws