Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
23/04/2020 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2020 19:02

Facebooks Libra kan voor opschudding in wereldwijde betalingssector zorgen, stelt Binance

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebooks Libra kan voor opschudding in wereldwijde betalingssector zorgen, stelt Binance

Binance Research, de onderzoekstak van cryptocurrency-exchange Binance, heeft onlangs onderzoek gedaan naar het stablecoin-project van Facebook genaamd Libra. Een van de conclusies was dat het project revolutionair kan gaan zijn voor de betalingssector. Binance is in de whitepaper gedoken en heeft er een lang rapport over gepubliceerd met als hoofdzaak hoe de coin van Facebook zo’n grote impact kan gaan hebben.
Er wordt in het rapport onder andere de vergelijking gemaakt met ruimtevaartbedrijf SpaceX. Het plan wat Libra heeft zou een vergelijkbaar effect kunnen hebben op de betalingswereld als wat SpaceX deed in de ruimtevaartindustrie. Libra zou dus een grote impact kunnen gaan hebben door het uitgeven van geprogrammeerd geld.
Libra werd officieel bekendgemaakt door middel van de publicatie van zijn whitepaper in juni 2019. De daadwerkelijke ontwikkeling van de coin werd al snel stopgezet door toezichthouders. Na een aantal ondervragingen tijdens verschillende rechtszittingen werden er aanpassingen aangebracht aan het plan.
In de whitepaper staat dat Facebook een nieuw financieel systeem wilt ontwikkelen met als doen een simpel te gebruiken, wereldwijde valuta, genaamd Libra. Ook staat hier in hoe de coin opgebouwd zal zijn. Er zijn drie onderdelen. De eerste is de Libra coin zelf. Dit is een stablecoin die is ondersteund door een reserve. Het tweede onderdeel is het onderdeel waar de coin op loopt, namelijk de Libra blockchain. Tot slot een onafhankelijke centrale partij, genaamd Libra Association.
Binance Research is er dus sterk van overtuigd dat Libra een grote impact zal hebben op de sector aangezien zij streven naar een valuta die snel en grenzeloos te gebruiken is. Binance geeft aan dat er maar weinig betalingssystemen zijn en van de systemen die er zijn wordt het merendeel beheerd door centrale banken. Aangezien Libra gaat voor een wereldwijde aanpak kunnen zij op deze manier een sterk voordeel en veel potentie hebben, aldus Binance Research.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie