Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Facebooks Libra kan voor opschudding in wereldwijde betalingssector zorgen, stelt Binance

Binance Research, de onderzoekstak van cryptocurrency-exchange Binance, heeft onlangs onderzoek gedaan naar het stablecoin-project van Facebook genaamd Libra. Een van de conclusies was dat het project revolutionair kan gaan zijn voor de betalingssector. Binance is in de whitepaper gedoken en heeft er een lang rapport over gepubliceerd met als hoofdzaak hoe de coin van Facebook zo’n grote impact kan gaan hebben.

Er wordt in het rapport onder andere de vergelijking gemaakt met ruimtevaartbedrijf SpaceX. Het plan wat Libra heeft zou een vergelijkbaar effect kunnen hebben op de betalingswereld als wat SpaceX deed in de ruimtevaartindustrie. Libra zou dus een grote impact kunnen gaan hebben door het uitgeven van geprogrammeerd geld.

- Advertentie -

Libra werd officieel bekendgemaakt door middel van de publicatie van zijn whitepaper in juni 2019. De daadwerkelijke ontwikkeling van de coin werd al snel stopgezet door toezichthouders. Na een aantal ondervragingen tijdens verschillende rechtszittingen werden er aanpassingen aangebracht aan het plan.

In de whitepaper staat dat Facebook een nieuw financieel systeem wilt ontwikkelen met als doen een simpel te gebruiken, wereldwijde valuta, genaamd Libra. Ook staat hier in hoe de coin opgebouwd zal zijn. Er zijn drie onderdelen. De eerste is de Libra coin zelf. Dit is een stablecoin die is ondersteund door een reserve. Het tweede onderdeel is het onderdeel waar de coin op loopt, namelijk de Libra blockchain. Tot slot een onafhankelijke centrale partij, genaamd Libra Association.

Binance Research is er dus sterk van overtuigd dat Libra een grote impact zal hebben op de sector aangezien zij streven naar een valuta die snel en grenzeloos te gebruiken is. Binance geeft aan dat er maar weinig betalingssystemen zijn en van de systemen die er zijn wordt het merendeel beheerd door centrale banken. Aangezien Libra gaat voor een wereldwijde aanpak kunnen zij op deze manier een sterk voordeel en veel potentie hebben, aldus Binance Research.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.267,73 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.267,73 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...