Timo Bult Timo Bult
19/08/2021 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2021 12:15

Facebooks stablecoin wallet Novi “klaar voor lancering,” heeft in bijna elke Amerikaanse staat vergunningen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Facebooks stablecoin wallet Novi klaar voor lancering heeft in bijna elke Amerikaanse staat vergunningen

Al langere tijd is Facebook van plan de crypto-wereld te betreden door een stablecoin te lanceren. Vlak na de bekendmaking van deze plannen kreeg de social media-gigant echter te maken met felle kritiek van toezichthouders wereldwijd. Nu lijkt er eindelijk weer schot in de zaak te zitten. De bijbehorende wallet, Novi, is namelijk klaar voor lancering.

Dat maakt David Marcus, bestuurslid van de Diem Foundation, gisteren in een Medium-artikel bekend. In dat artikel schrijft Marcus dat Novi “klaar is om op de markt te komen.” De wallet zal worden geïntegreerd met Facebook en zal “mensen, en uiteindelijk kleine bedrijven, in staat stellen om op een snelle en betaalbare manier geld in binnen- en buitenland te verplaatsen.”

Mensen zullen met de wallet gratis geld kunnen versturen. Of er naar Diem nog andere cryptocurrencies of stablecoins ondersteund zullen worden, is niet duidelijk. Maar het is aannemelijk dat dit niet het geval zal zijn. Over het bredere Diem plan schrijft Marcus:

“Ik ben ervan overtuigd dat als er ooit een kans was om een open, interoperabel protocol voor geld op internet te creëren en het spel voor mensen en bedrijven over de hele wereld echt te veranderen, het nu is. Het feit dat we deelnemen, als leden van de Diem Association, en op andere manieren, kan helpen om meer bedrijven rond een standaard te brengen, en ik wil niet dat we onze kans verspillen.”

Diem tracht een stablecoin te lanceren die iedereen kan gebruiken en dus eigenlijk een beetje de concurrentie aan moet gaan met bitcoin (BTC) als het geld van het internet. De Diem Association hoopt echter overal de juiste vergunningen te kunnen krijgen om dit zonder problemen overal aan te kunnen bieden. Wet- en regelgeving is een heikel punt voor veel crypto-bedrijven, zeker de afgelopen tijd, maar Novi zou inmiddels in bijna alle staten een vergunning hebben gekregen:

“We zijn trouw gebleven aan deze toezeggingen en hebben constructief overleg gevoerd met regelgevers en beleidsmakers over de hele wereld. In de VS hebben we in bijna elke staat licenties of goedkeuringen voor Novi verkregen en we zullen nergens lanceren waar we dergelijke goedkeuringen nog niet hebben ontvangen.”

De bedoeling is dat Diem nog dit jaar gefaseerd uitrolt. Daarover lees je in dit artikel meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie