FC Bayern München sluit aan bij Ethereum (ETH) fantasy voetbalspel Sorare

FC Bayern München sluit aan bij Ethereum (ETH) fantasy voetbalspel Sorare

FC Bayern München, de populaire Duitse voetbalclub, gaat ook meedoen met het fantasy voetbalspel Sorare. Dat kondigt de Duitse voetbalclub op 10 november aan:

Sorare is een fantasy voetbalspel dat draait op de blockchain van Ethereum (ETH). Spelers van beroemde clubs worden ‘getokeniseerd’ op de blockchain in de vorm van kaarten. Spelers van het spel kunnen deze kaarten met elkaar ruilen of ze gebruiken in 5 tegen 5 wedstrijden.

Advertentie

De kaarten zijn zogeheten non-fungible tokens (NFT’s) waardoor ze aan een unieke code verbonden zijn op de blockchain. Daardoor onstaat schaarste en hebben de kaarten waarde. Spelers kunnen wekelijks prijzen winnen waar nieuwe kaarten en/of ether (ETH) mee verdiend kan worden.

Onlangs had ook Paris Saint-Germain zich aangesloten bij Sorare. Er zijn nu 102 voetbalclubs aangemeld bij het spel, onder andere enkele grote namen als Juventus, Roma, Madrid, Valencia, Porto en West Ham United.

Ook Belgische clubs als Anderlecht en Club Brugge doen mee, er staan echter vooralsnog geen Nederlandse clubs tussen. Er gaan geruchten rond dat wellicht Ajax een van de volgende clubs zal zijn.

Bayern won overigens de Champions League dit jaar. Het Russische FC Krasnodar sloot enkele dagen geleden nog aan:

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.300,50 Kopen
2
2
Bitonic
Reviewed
€14.370,60 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€14.380,20 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€14.548,30 Kopen
Laatste nieuws