Rico Engelbarts
02/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/01/2019 10:45

Fortnite Store accepteert privacy cryptocurrency Monero (XMR)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
fortnite_store_accepteert_privacy_cryptocurrency_monero

Foto: Pryimak Anastasiia/Shutterstock

Het populaire spel Fortnite accepteert sinds kort de cryptocurrency Monero (XMR) in haar Fortnite Store. Fans kunnen nu merchandise kopen met de cryptocurrency, wat volgens Monero-enthousiastelingen een teken is dat cryptocurrency steeds breder geaccepteerd wordt.
Fortnite is zo populair dat jongeren in een poll aangaven liever crypto of V-bucks, het virtuele geld dat in het spel gebruikt wordt, als cadeau te willen krijgen dan geld of cadeaukaarten. Een ontwikkelaar van Monero, Riccardo Spagni, deelde het nieuws op twitter:

Té vet: De Fortnite merch-store laat je nu met Monero betalen. Nu kan je dus die mooie Durrr Burger-onesie kopen zonder dat je vrienden/familie/collega’s oordelen.

Sommigen vroegen zich af waarom de store alleen Monero accepteert, en geen Bitcoins (BTC). Spagni vertelde in reactie op die vragen dat Bitcoin niet geaccepteerd wordt vanwege “gebrek aan privacy, maar ze overwegen LN want dat brengt een deel van Bitcoin’s privacy terug”.
Cryptocurrencies zoals Monero en Zcash krijgen vaak de voorkeur van gebruikers die privacy belangrijk vinden. De crypto’s bieden namelijk een hoog niveau van privacy. Echter kondigde de US Department of Homeland Security onlangs aan dat het een framework ontwikkelt om dergelijke cryptocurrencies te kunnen monitoren.
De Amerikaanse overheid wil de crypto’s monitoren om te voorkomen dat ze worden gebruikt voor illegale activiteiten. Met behulp van op blockchain-gebaseerde analytische software hoopt de overheid het witwassen van geld, belastingontduiking en de financiering van terrorisme met behulp van cryptocurrencies te kunnen voorkomen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie