Rico Engelbarts
12/09/2018 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2018 10:00

Franse voetbalclub Paris Saint-Germain plant eigen cryptocurrency

icon-altcoins
Altcoin nieuws
franse_voetbalclub_paris_saint_germain_plant_eigen_cryptocurrency

Een van Frankrijk’s meest populaire voetbal teams, Paris Saint-Germain (PSG) liet weten dat het zijn eigen cryptocurrency zal gaan uitbrengen. De club zal haar token ontwikkelen in samenwerking met hun “officiële cryptocurrency partner” Socios.com, onderdeel van het sport blockchain bedrijf chiliZ. Het plan is om uiteindelijk de eerste Fan Token Offering uit te voeren voor de PSG fanbase.
De PSG token zal uitgebracht worden op het Socios platform en zal verhandeld kunnen worden tegen de chiliZ token ($CHZ). Het gebruik van de token is bedoeld om engagement onder de fans te verhogen en om meer transparantie te verkrijgen bij de stemprocessen. Hiermee kunnen fans stemmen op cosmetische vraagstukken zoals team-shirts of exclusieve items of ervaringen verkrijgen.
chiliZ CEO Alexandre Dreyfus liet weten dat het hierbij dus gaat om een gelimiteerd token mechanisme: Het gebruik van de token blijft alleen bij fan gebruik wordt niet toegepast op de verdere bedrijfsstructuur.
PSG is ondertussen een meerjarig contract aangegaan met Socios en hoopt de PSG token uit te brengen nog voor lente 2019. PSG’s hoofd van partnerships, Marc Armstrong voegde toe:

Paris Saint-Germain is vastbesloten volledig gebruik te maken van de mogelijkheden van cryptocurrencies. Deze revolutionaire technologie zal een grote impact hebben op zowel de toekomstige strategie van de club en de manier waarop wij kunnen omgaan met onze fans

PSG is niet de eerste club die de mogelijkheden van blockchain verkend. Zeven grote clubs binnen de VK’s Premier League hebben vorige maand een deal getekend met online investerings firm eToro. Hierbij willen de clubs sponsor betalingen in Bitcoin uitvoeren.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie