Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Franse voetbalclub Paris Saint-Germain plant eigen cryptocurrency

Een van Frankrijk’s meest populaire voetbal teams, Paris Saint-Germain (PSG) liet weten dat het zijn eigen cryptocurrency zal gaan uitbrengen. De club zal haar token ontwikkelen in samenwerking met hun “officiële cryptocurrency partner” Socios.com, onderdeel van het sport blockchain bedrijf chiliZ. Het plan is om uiteindelijk de eerste Fan Token Offering uit te voeren voor de PSG fanbase.

De PSG token zal uitgebracht worden op het Socios platform en zal verhandeld kunnen worden tegen de chiliZ token ($CHZ). Het gebruik van de token is bedoeld om engagement onder de fans te verhogen en om meer transparantie te verkrijgen bij de stemprocessen. Hiermee kunnen fans stemmen op cosmetische vraagstukken zoals team-shirts of exclusieve items of ervaringen verkrijgen.

- Advertentie -

chiliZ CEO Alexandre Dreyfus liet weten dat het hierbij dus gaat om een gelimiteerd token mechanisme: Het gebruik van de token blijft alleen bij fan gebruik wordt niet toegepast op de verdere bedrijfsstructuur.

PSG is ondertussen een meerjarig contract aangegaan met Socios en hoopt de PSG token uit te brengen nog voor lente 2019. PSG’s hoofd van partnerships, Marc Armstrong voegde toe:

Paris Saint-Germain is vastbesloten volledig gebruik te maken van de mogelijkheden van cryptocurrencies. Deze revolutionaire technologie zal een grote impact hebben op zowel de toekomstige strategie van de club en de manier waarop wij kunnen omgaan met onze fans

PSG is niet de eerste club die de mogelijkheden van blockchain verkend. Zeven grote clubs binnen de VK’s Premier League hebben vorige maand een deal getekend met online investerings firm eToro. Hierbij willen de clubs sponsor betalingen in Bitcoin uitvoeren.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.257,67 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.257,67 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...