Kevin Schijven Kevin Schijven
22/04/2024 11:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2024 10:44

FTX plant nieuwe Solana veiling na eerdere miljardenverkopen

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
FTX plant nieuwe Solana veiling na eerdere miljardenverkopen

Foto: sdx15/Shutterstock

FTX was een van de grootste cryptobeurzen ter wereld en een van de grootste investeerders in solana (SOL) voordat het ten onder ging.

De laatste tijd is FTX regelmatig grote hoeveelheden SOL aan het verkopen en inmiddels lijken de plannen bekend te zijn voor de volgende verkoopronde van SOL.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Cryptobeurs FTX gaat solana veilen

De volgende verkoop van solana-tokens door de boedel van FTX zal een veiling zijn, meldt Mike Cagney, CEO van FigureMarkets. De SOL tokens worden ditmaal dus niet verkocht tegen een vastgestelde prijs zoals de vorige keren.

Dat komt waarschijnlijk doordat er veel interesse is van kopers en dat komt weer doordat de SOL koers in de afgelopen maanden hard was gestegen.

Kopers lijken bereid te zijn om het risico te nemen de solana-tokens tegen een potentieel lagere prijs te kopen, ook al mogen ze de SOL daarna pas op een toekomstige datum verkopen.

Dat besluit volgt na de eerdere verkoop van $1,9 miljard aan Solana-tokens aan bedrijven zoals Pantera en Galaxy Digital.

De laatste verkoop van FTX bracht $2,6 miljard op. De SOL-tokens werden toen voor ongeveer $60 per token verkocht. Momenteel ligt de prijs voor SOL boven de $150, wat de eerdergenoemde interesse verklaart.

Advertentie

Ook particuliere cryptobeleggers kunnen met SOL veiling meedoen

Desondanks zit er een risico aan verbonden. Cryptovaluta zijn inherent volatiel, en er is geen garantie dat de waarde nog steeds zo hoog is wanneer de kopers hun tokens mogen verkopen.

In de vorige rondes werden de SOL-tokens verkocht aan grote cliënten als Galaxy, ondanks bezwaar van crediteuren.

Een van deze schuldeisers meldt dat ditmaal ook particuliere investeerders mee kunnen doen. Cagney zou een special structuur hebben opgezet waardoor particuliere schuldeisers van FTX ook kunnen deelnemen aan de veilig met een minimale investering van $5000, in plaats van de $5 miljoen die normaal nodig is om direct van FTX te kopen.

Normaliter kan een enorme verkoop van tokens de koers flink drukken, vooral als het om miljardenbedragen gaat. Doordat de interesse zo groot is, valt dit wellicht mee.

De solana koers is sinds de piek van $210 op 18 maart met meer dan 36% gedaald, maar staat vandaag een kleine 2% in de plus, en stijgt naar $154.

Meer details over de veiling zullen later vandaag volgen, zegt Cagney.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie