Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
28/10/2021 15:20 9 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2023 13:27

Fundamentele analyse: Blox (CDT), naadloze en veilige ethereum staking

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Fundamentele analyse: Blox (CDT), naadloze en veilige ethereum staking

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Blox (CDT)

Fundamentele analyse

16 OKTOBER 2021

In de afgelopen weken zijn de de crypto coaches van Crypto Insiders samen met enthousiaste vrijwilligers bezig geweest met een uitgebreide analyse over cryptocurrency-project Blox (CDT). 

In ons Discord-kanaal was te zien welke onderdelen werden behandeld en hoe er onderzoek naar werd verricht. Dit document is de volledige bundeling van de bevindingen.

Dit document is geen investeringsadvies, maar een samenvatting van de fundamentele aspecten van een cryptocurrency-project.

Tevens is het niet toegestaan deze documentatie te delen buiten de abonnees van Crypto Insiders en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan deze analyse. 

Nederlands cryptoproject groeit hard, lanceert eerste digitale collectie
Nederlands cryptoproject groeit hard, lanceert eerste digitale collectie

Wat is Blox in het kort

Voormalig coindash

Voormalig Coindash is op 1 maart 2018 Blox geworden. De naam is veranderd, de ticker bleef hetzelfde namelijk “CDT” wat staat voor CoinDash Token.

Blox Staking


Blox Staking is een open-source, volledig non-custodial staking platform voor Ethereum’s Proof of Stake upgrade. Blox is ontwikkeld voor veiligheids-bewuste individuen die een gemakkelijke manier willen om te staken op Eth2.0, maar die daarvoor niet de controle over hun private keys willen overdragen. Opname sleutels van gebruikers en validatie sleutels worden nooit opgeslagen door Blox, waardoor er geen enkel compromis is over de bewaring.

Het staking platform voorziet een gebruiker van een gestroomlijnde manier om een ‘’validator’’ op te zetten en te beheren vanuit een op zichzelf staande desktop applicatie, Blox Live. Validator Sleutels worden volledig gescheiden bewaard en beveiligd in KeyVault – een externe omgeving aangedreven door Hashicorp Vault met een eigen plugin voor ondertekening functionaliteiten met ingebouwde slashing-beveiliging. Blox Infra zorgt voor consistente connectiviteit met de blockchain en beheert onderteken verzoeken voor de persoonlijke KeyVault-instantie van elke gebruiker. Deze configuratie stelt validators in staat om staking opbrengsten te optimaliseren, risico’s te minimaliseren en volledige controle te houden over hun activa.

Advertentie

White paper


Veiligheidsoverwegingen bij het staken

Een belangrijke motivator voor ethereum staking is de financiële winst die een individu zal ontvangen voor het helpen beveiligen van het netwerk. Huidige schattingen gaan uit van 15-18% jaarlijkse procentuele opbrengst voor Eth2.0 validators gedurende het eerste jaar van staking, en 8-10% het jaar daarop. Voor een inzet van 32 ETH, vertegenwoordigt dit het potentieel om bijna 6 ETH per validator te verdienen, alleen al in het eerste jaar van inzet.

Bij het nemen van een financiële beslissing zoals het inzetten van ETH, moet men de risico/opbrengst-verhouding in overweging nemen met als doel het maximaliseren van potentiële opbrengsten en het minimaliseren van eventuele risico’s van deelname. Om de risico/opbrengst-verhouding te optimaliseren, moeten de volgende factoren overwogen worden:

Veiligheid van privé validerings- en opname sleutels

Validator connectiviteit en -prestaties

Veiligheid, kosten en bewarings-niveau van een staking service

Elke factor is gekoppeld aan een aantal uitdagingen bij het creëren van een staking platform. Bij Blox hebben we ervoor gekozen om ze allemaal volledig aan te pakken om zo ’s werelds eerste echte non-custodial ETH staking platform te creëren.

Blox’s Beveiligings verplichting

Het doel van Blox Staking is om Ethereum staking naadloos en veilig te maken, ongeacht het niveau van technische expertise van de gebruiker. Het feit dat Blox Staking volledig non-custodial is, voegt een extra laag van complexiteit toe tijdens de ontwikkeling, aangezien Blox nooit toegang zal hebben tot de private sleutels van gebruikers.

Om het platform te beveiligen, zijn de volgende maatregelen geïmplementeerd:

 • Private key generatie lokaal voltooid met behulp van Desktop applicatie.
 • Volledig niet-custodiale sleutel implementatie – validatie- en opname sleutels worden nooit bewaard op Blox-servers.
 • Validator-signering sleutels opgeslagen en gebruikt in een externe ondertekenaar – opname sleutel blijft lokaal gecodeerd.
 • De externe ondertekenaar is gebaseerd op een toonaangevend open-source Vault-project – Hashicorp Vault.
 • De externe ondertekenaar wordt bewaard op een privé cloud server naar keuze van de gebruiker.
 • Installatie en onderhoud van de externe ondertekenaar gebeurt via een desktop-app, naar eigen goeddunken van de gebruiker.
 • De externe ondertekenaar scheidt gegevensbeheer van onderteken logica (Blox-plugin die BLS12-381 ondersteunt).
 • Attestatie Geschiedenis opgeslagen op de remote signer + gatekeeper-analysefunctie = bescherming tegen inkomende ondertekend verzoeken.
 • Het resultaat is een staking platform dat ETH beloningen maximaliseert terwijl de staking risico’s geminimaliseerd worden.

 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Roadmap

2018

Portfolio management (diversification indicator & support for blockchain without Ethereum).

Automation tools for the ICO (ICO mood & automation of investment ICO).

Copy trading (recognize the best investors & copy investment decisions automatically).

2019

Portfolio management (export of trading history for tax purposes, integration and tracking of Melonport & ICONOMI).

Signal trading.

A currency trend chart.

Fiat currency purchase of cryptography assets.

Marketplace (ICO dashboard, trend assets & third-party investment tools).

Roadmap gaat verder maar dan zonder roadmap

Blox blijft nieuwe technieken ontwikkelen en hun huidige producten updaten. Blox post regelmatig op hun Twitter de laatste ontwikkelingen en de toekomstige updates, helaas is hier geen overzichtelijke roadmap van. 

Eth 2.0 & Blox

Blox helpt ook mee met de ontwikkeling van eth 2.0. Hiervoor werken zij nauwkeurig samen met de Ethereum Foundation het onderdeel heet SSV (secret shared validators), en maakt het mogelijk om private validator keys op te splitsen in een subset van keys.

 

‘Solana kan deze week Ethereum gaan verslaan op dit vlak’
'Solana kan deze week Ethereum gaan verslaan op dit vlak'

Tokenomics

CDT is gebaseerd op de ERC-20 standaard met een totale uitgifte van 1 miljard tokens. De token zal worden gebruikt voor meerdere doeleinden in de volgende verhoudingen.

Aanbod

Totale aanbod: 1.000.000.000 CDT

Circulerend aanbod: 1.000.000.000 CDT

CDT distributie verdeling 

ICO: 1.000.000.000 CDT

(Alle tokens werden te koop aangeboden)

De prijs (24 september 2021)

CDT actuele prijs: $0,1783

24-uurs handelsvolume: $16.943.414,82

Marktkapitalisatie: $169.667.184,48

All time high (ATH): $0,2868 

All time low: $0,001762

Initiële ICO prijs: $0,01

Winstpercentage afgelopen jaar: +2.977,07%

Winstpercentage nu ten opzichte van de ATH: -0.00%

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
 • Advertentie
 • Diamond Pigs

Werkend product & gebruiksdoel

Blox Staking software

Blox staking is alleen in een desktop app versie verkrijgbaar. Deze staking software is gratis te downloaden via de website: www.bloxstaking.com. Hiermee wordt je een validator in het Eth 2.0 netwerk.

Hoe begin je met staken

Begin met het downloaden van de Blox Staking Desktop app, hier. Om een validator op te zetten via de app, heb je een cloud account, crypto wallet, en 32 ETH nodig. Het hele proces is eenvoudig en naadloos, gebruik gewoon de in-app handleiding en begin met staken in een handomdraai. 

SSV

SSV is de eerste veilige en robuuste manier om validator sleutels te splitsen tussen niet-vertrouwde operators. SSV kan zowel de liveness als de veiligheid verhogen met de potentie om staking services, at-home validator setups, en pool performance op Ethereum te transformeren.

 

‘Boden’ memecoin stijgt flink na opmerking van Trump
'Boden' memecoin stijgt flink na opmerking van Trump

Omvang markt en concurrentie

Concurrentie is er niet echt. Blox ontwikkelt met  SSV een belangrijk item in de eth2.0 roadmap.

Blox is de enige non-custodial stakings dienst voor Eth 2.0. Het belangrijkste verschil met andere staking platformen is dat Blox geen controle houdt over gebruikers private keys, en de private validator keys. De bewaring van personen hun eigen private keys is uiterst belangrijk. Als gebruikers hun keys aan een derde partij geven, kan hun ETH-vermogen verminderd worden of kan hun volledige inzet gestolen worden.

Bij Blox houdt elke gebruiker zijn/haar eigen keys en daarmee toegang op een gepersonaliseerde externe entiteit, KeyVault genaamd, weg van de Blox servers en met ingebouwde slashing bescherming. Dit zorgt ervoor dat Blox nooit toegang heeft tot enige keys, en dat het risico op validator slashing wordt beperkt, en niet kan gebeuren als groep.

 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Oprichters & Directie

Alan Muroch (Co-Founder & CEO)

Alon Muroch is een Israëlische ondernemer, die al van jongs af aan code ontwikkelt. Hij begon te werken voor veel verschillende startups in het afgelopen decennium, waarbij hij veel verschillende rollen vervulde. In 2014 las hij de Bitcoin white-paper dat hem inspireerde om de wereld van blockchain en crypto-technologie te verkennen en er diep in betrokken te raken. Hij was een code contributor aan Bitcoin, Ethereum, ontwikkelde zijn eigen multi-sig P2P wallet, founder van The Bitcoin Authenticator en werd later mede-oprichter van Blox.io in 2017, waar hij fungeert als chief executive officer van het bedrijf. Muroch blijft gepassioneerd over de manieren waarop gedecentraliseerde financiën de traditionele financiële industrie transformeren en openstellen op een manier die nooit eerder was voorgesteld.

Adam Efrima (Co-Founder)

Adam Efrima is een blockchain ondernemer en actief lid in de Chinese financiële en Fintech industrie, die al meer dan 8 jaar in Shanghai woont. Adam bekleedde eerder leidinggevende functies bij het Chinese financiële conglomeraat, CITIC, en richtte uiteindelijk het Shanghai kantoor op voor eToro. Na enkele jaren intensief betrokken te zijn geweest bij de blockchain-ruimte, is Adam mede-oprichter geworden van Blox.io, waar hij het hoofdkantoor van Blox China leidt, met plannen om uit te breiden over de APAC.

Andere personen met een sleutel functie:

 •         Keren tow aizic – CFO
 •         Lior Rutenberg – CTO
 •         Yoav Shpiller – COO
 •         Eran Efrima – Director of Marketing 

Team

Het volledige dev team van blox:

 •         Ariel Zimroni – Dev
 •         Niv Muroch – Dev
 •         Vadim – Dev
 •         Oleg Shmuelov – Dev
 •         Bsam – QA lead
 •         Amitai Elster – Project manager
 •         Amir Muroch – Dev
 •         Dimitri – Dev
 •         Guy Muroch- Dev
 •         Yonatan Kra – Product manager
 •         Dennis Bunin – Senior UX designer
 •         Nick – WordPress Dev
 •         Nastiya – Digital designer
 •         Dean Iter – Tech customer support
 •         Offir – Senior bookkeeper
 •         Yulia Merkulovich – Head of HR
 •         Moriel Camchy Goldman – People operations manager
 •         Tamar Offir – Office & employee manager

 Strategic Investors & Partners

 •         Ethereum Foundation

 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
 • Advertentie
 • Bitvavo

Is dit het juiste koopmoment?

Gezien wij geen financieel advies mogen geven kunnen we daar geen uitspraak over doen.

Wij zijn echter wel van mening dat je door deze fundamentele analyse een beter onderbouwde beslissing kunt nemen aan de hand van de door ons verstrekte (verzamelde) gegevens. Blox (CDT) is een innovatieve en nieuwe manier om ethereum te kunnen staken. Ook al heb je wel wat vermogen nodig, de winst is aanzienlijk en zeer aantrekkelijk!

Beschikbaarheid op cryptocurrency exchanges

Blox (CDT) is op dit moment (16 oktober 2021) beschikbaar op de volgende cryptocurrency exchanges:

UniSwap (v2)

Mercatox

HitBTC

Bitstorage

Binance

Hoo.com

Bitcratic

Gate.io

GateCoin

EtherDelta

 

 


Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie