Ivo Melchers Ivo Melchers
06/12/2022 13:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/12/2022 13:28

Gaat Twitter een eigen cryptocurrency lanceren?

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: AdriaVidal/Shutterstock

Speculaties rondom het sociale mediaplatform Twitter draaien op volle toeren sinds Elon Musk, de rijkste man op aarde, het bedrijf had overgenomen. De koers van de populaire meme-coin dogecoin (DOGE) lijkt elke keer weer te worden beïnvloed door alle geruchten rondom een bepaalde integratie op het platform.

Zo kon je onlangs in het altcoin nieuws lezen dat DOGE flink was gestegen nadat Musk de slides van zijn eerste grote bedrijfspresentatie had gedeeld. Hierin schetste hij een beeld van ‘Twitter 2.0 – The Everything App’. Met name het woord ‘betalingen’ zorgde voor enig optimisme onder alle dogecoin-holders voor een integratie van de meme-coin in de betaalmogelijkheden van Twitter.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Twitter Coin

Dit keer lijken de geruchten echter te gelden voor de gehele crypto-community, aangezien technologie-blogger en app onderzoeker Jane Manchun Wong een afbeelding deelde op haar Twitter- en Linkedinaccount van het vermeende logo van een zogenoemde ‘Twitter Coin’. Echter zijn beide accounts van Wong niet meer actief op het moment. Ook is het allerminst zeker dat de Twitter Coin ook daadwerkelijk een cryptovaluta is. Het zou ook gewoon een op Twitter gebaseerde valuta kunnen zijn wat gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Er gaan tevens schermafbeeldingen rond van het gebruik van Twitter Coin in het geven van fooien op het platform. Ook zou er een sectie genaamd ‘coins’ zijn op de pagina van de fooien.

Effect op DOGE koers

Het blijft pure speculatie voor alsnog en de informatie wat naar buiten is gebracht is in zekere zin erg ambigue te noemen. Dit is dan ook goed terug te zien in de koers van DOGE: in eerste instantie steeg DOGE namelijk met 7,5% naar meer dan $0,11, maar dit hield niet lang stand aangezien de koers daarna weer terug corrigeerde richting een huidige waarde van net boven de $0,10.

Investeerders weten niet goed wat ze van de Twitter Coin kunnen verwachten en er is in principe niks naar buiten gekomen wat met de door Elon Musk begeerde coin te maken heeft. Het blijven vooralsnog spannende tijden voor alle innovaties rondom Twitter en de mogelijke implementatie van cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie