Timo Bult Timo Bult
19/12/2021 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2021 13:45

Groei Cardano is ‘absoluut uitzonderlijk,’ aldus oprichter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Groei Cardano is 'absoluut uitzonderlijk,' aldus oprichter

De prijs van cardano (ADA) doet het de afgelopen tijd slecht. Toch zijn er op fundamenteel gebied juist veel positieve ontwikkelingen, zo laat Cardano-oprichter Charles Hoskinson in een recente ask-me-anything (AMA) sessie weten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano koers daalt

Sinds afgelopen zomer daalt de ADA koers. Waar we eerder nog een all-time high (ATH) bij $3 neerzetten in de nasleep van de grote Alonzo update, handelt de ADA prijs nu onder $1,30. Investeerders die rond de piek besloten om cardano te kopen zien hun ADA nu bijna 60% in de min staan.

Investeerders die begin 2021 instapten staan er een stuk beter voor. Op 1 januari opende de prijs nog met een prijs van $0,18 op crypto exchange Binance. Inmiddels staat ADA ten opzichte van 1 januari 2021 dus 630% in de plus. Die stijging lijkt volgens Hoskinson beter overeen te komen met de ontwikkelingen die het netwerk heeft doorgemaakt.

Advertentie

Fundamenteel groeit Cardano hard

Op fundamenteel laat het netwerk mooie dingen zien. Fundamentele factoren zijn factoren als netwerk groei en de hoeveelheid ADA die mensen staken. In de AMA-sessie van gisteren zei Hoskinson:

“Het goede nieuws is dat elke statistiek die je kunt meten over de gezondheid van Cardano vanaf 1 januari 2020 tot wat we het jaar gaan afsluiten, 31 december 2021, absoluut uitzonderlijk zijn. Van de hoeveelheid ADA die is gestaked, het aantal actieve gebruikers, de deelname van de Catalyst, de signalen op sociale media…”

Zo nu en dan krijgt Cardano kritiek op de manier waarop het zich ontwikkelt. Dat zou namelijk traag zijn en bovendien zou er niet zoveel gebeuren. Dit noemt Hoskinson “ruis.”

“Maar de mensen die echt opletten, beseffen dat we ons sneller ontwikkelen dan de meeste anderen in het ecosysteem. We zijn nog steeds de nummer één in veel gevallen, vele weken voor GitHub-commits en het ruis zou je doen geloven dat dat ‘hello world’ [standaard output die simpel is om te schrijven in programmeertalen, red.] is die keer op keer wordt toegevoegd. De realiteit is dat als je er echt naar kijkt, het echte software is. Het is echte code.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie