Kevin Schijven Kevin Schijven
05/04/2021 18:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2021 18:41

Grootste DeFi lancering ooit van $1,3 miljard aan Ethereum (ETH) pakt zuur uit voor investeerders

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grootste DeFi lancering ooit van $1,3 miljard aan Ethereum (ETH) pakt zuur uit voor investeerders

Het nieuwe decentralized finance (DeFi) platform Fei Labs heeft afgelopen weekend de FEI stablecoin gelanceerd. Maar liefst 639.000 ethereum (ETH), ter waarde van bijna $1,3 miljard, werd opgehaald voor de genesis, oftewel lancering, van de stablecoin.

Het is de grootste DeFi lancering ooit en het FEI-ETH handelspaar op Uniswap is onmiddellijk de grootste pool met $2,85 miljard aan liquiditeit. Daarnaast was de zogeheten pre-swap van $385 miljoen FEI voor TRIBE waarschijnlijk de grootste automated market maker (AMM) swap ooit.

Maar liefst 17.000 investeerders deden aan de genesis mee, maar het pakt voor velen van hen wellicht niet zo uit als ze gehoopt hadden.

Dat komt omdat de FEI stablecoin, waarvan de waarde gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar (USD), gebruik maakt van een zogenaamde Protocol Controlled Value (PCV). Dat is een mechanisme die dient als een soort automatische centrale bank die tokens verkoopt en terugkoopt om de prijs stabiel te houden.

Het project heeft daarvoor onderpand van $1,2 miljard nodig en maakt gebruik van een mechanisme dat handelaren afstraft als ze ver onder de prijs verkopen. Hoe verder de prijs ligt van een dollar, hoe hoger de afstraffing, en die komt in de vorm van snel oplopende transactiekosten.

Veel investeerders dachten FEI goedkoop te kopen en vervolgens met winst te verkopen, maar zitten er nu aan vast. Jon Wu legt het als volgt uit op Twitter:

“Je dacht dat je een dollar kocht voor 50 cent, maar in plaats daarvan betaalde je $1,01 om $0,95 te krijgen en als je het nu probeert te verkopen, krijg je $0,60.”

Whales die van te voren een exit plan hadden ingesteld, konden hun FEI en TRIBE tokens verkopen tegen ETH met winst. De rest van de particuliere investeerders lijkt er echter vast aan te zitten doordat de FEI prijs momenteel op $0,94 ligt. Ook de TRIBE token is met 25% in waarde gedaald.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie