Ivo Melchers Ivo Melchers
07/06/2024 16:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2024 14:02

Grote vermogensbeheerder wil uniek crypto altcoin fonds lanceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grote vermogensbeheerder wil uniek crypto altcoin fonds lanceren

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

De Amerikaanse vermogensbeheerder Franklin Templeton, met $1,6 biljoen aan beheerd vermogen, overweegt om zijn aanwezigheid in de crypto-wereld te vergroten. De vermogensgigant wil naast zijn bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) fondsen nu ook een op altcoins gericht fonds op de markt brengen.

Cryptomarkt zag afgelopen week een fortuin binnenstromen
Cryptomarkt zag afgelopen week een fortuin binnenstromen

Nieuw altcoin fonds, met solana?

Franklin Templeton is een van de vele giganten die sinds januari een eigen bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF) aanbiedt in de Verenigde Staten. De financiële gigant ontving recentelijk ook nog eens goedkeuring vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een spot ETF voor ethereum te lanceren.

Nu lijkt Franklin Templeton verder te willen kijken in de cryptomarkt. De Amerikaanse nieuwsorganisatie The Information schreef gisteren namelijk, verwijzend naar anonieme bronnen, dat het bedrijf overweegt om een privaat fonds te lanceren dat institutionele beleggers blootstelling biedt aan verschillende altcoins.

Om welke altcoins het specifiek zou gaan is niet duidelijk. Er wordt gespeculeerd dat solana (SOL) onderdeel zou zijn van de plannen. Franklin Templeton heeft zich eerder dit jaar namelijk positief uitgelaten over de layer-1 blockchain op socialmediaplatform X.

In het rapport van The Information wordt wel nadrukkelijk vernoemd dat het beoogde fonds staking-beloningen wil aanbieden. Hiermee zou het fonds zich onderscheiden van de recent goedgekeurde ethereum ETF’s, die wegens zorgen vanuit de SEC geen staking aan zullen bieden.

Staking betreft het vastzetten van cryptomunten die draaien op een Proof-of-Stake consensusmechanisme voor het valideren van transacties. In ruil hiervoor ontvangt men beloningen in de vorm van extra cryptomunten.

Advertentie

Lancering ethereum spot ETF

Naast Franklin Templeton ontvingen ook nog zeven andere ETF-uitgevers recentelijk groen licht van de SEC voor hun ethereum ETF-aanvragen, waaronder giganten als Blackrock en Fidelity.

Specifiek ging het om de zogenoemde 19b-4 aanvragen die goedgekeurd werden. Alhoewel dit enorm goed nieuws betekende, mogen de fondsen pas de beurzen betreden wanneer er overeenstemming is bereikt over de bijbehorende S-1 aanvragen.

Franklin Templeton heeft net als de andere gegadigden inmiddels al een herziene S-1 aanvraag ingediend bij de SEC, in de hoop zo snel mogelijk zijn ‘EZET’ ethereum-fonds te lanceren.

Volgens analisten zouden de fondsen mogelijk aan het eind van deze maand of begin volgende maand hun intrede kunnen maken tot de beurzen. Eerder vandaag kon je lezen dat SEC-voorzitter Gary Gensler had aangegeven dat de lanceerdatum met name afhankelijk is van de handelingssnelheid van de ETF-uitgevers zelf, en dat het nog ”wat tijd zal kosten”.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie