Ivo Melchers Ivo Melchers
07/06/2024 16:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2024 14:02

Grote vermogensbeheerder wil uniek crypto altcoin fonds lanceren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grote vermogensbeheerder wil uniek crypto altcoin fonds lanceren

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

De Amerikaanse vermogensbeheerder Franklin Templeton, met $1,6 biljoen aan beheerd vermogen, overweegt om zijn aanwezigheid in de crypto-wereld te vergroten. De vermogensgigant wil naast zijn bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) fondsen nu ook een op altcoins gericht fonds op de markt brengen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuw altcoin fonds, met solana?

Franklin Templeton is een van de vele giganten die sinds januari een eigen bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF) aanbiedt in de Verenigde Staten. De financiële gigant ontving recentelijk ook nog eens goedkeuring vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een spot ETF voor ethereum te lanceren.

Nu lijkt Franklin Templeton verder te willen kijken in de cryptomarkt. De Amerikaanse nieuwsorganisatie The Information schreef gisteren namelijk, verwijzend naar anonieme bronnen, dat het bedrijf overweegt om een privaat fonds te lanceren dat institutionele beleggers blootstelling biedt aan verschillende altcoins.

Om welke altcoins het specifiek zou gaan is niet duidelijk. Er wordt gespeculeerd dat solana (SOL) onderdeel zou zijn van de plannen. Franklin Templeton heeft zich eerder dit jaar namelijk positief uitgelaten over de layer-1 blockchain op socialmediaplatform X.

In het rapport van The Information wordt wel nadrukkelijk vernoemd dat het beoogde fonds staking-beloningen wil aanbieden. Hiermee zou het fonds zich onderscheiden van de recent goedgekeurde ethereum ETF’s, die wegens zorgen vanuit de SEC geen staking aan zullen bieden.

Staking betreft het vastzetten van cryptomunten die draaien op een Proof-of-Stake consensusmechanisme voor het valideren van transacties. In ruil hiervoor ontvangt men beloningen in de vorm van extra cryptomunten.

Advertentie

Lancering ethereum spot ETF

Naast Franklin Templeton ontvingen ook nog zeven andere ETF-uitgevers recentelijk groen licht van de SEC voor hun ethereum ETF-aanvragen, waaronder giganten als Blackrock en Fidelity.

Specifiek ging het om de zogenoemde 19b-4 aanvragen die goedgekeurd werden. Alhoewel dit enorm goed nieuws betekende, mogen de fondsen pas de beurzen betreden wanneer er overeenstemming is bereikt over de bijbehorende S-1 aanvragen.

Franklin Templeton heeft net als de andere gegadigden inmiddels al een herziene S-1 aanvraag ingediend bij de SEC, in de hoop zo snel mogelijk zijn ‘EZET’ ethereum-fonds te lanceren.

Volgens analisten zouden de fondsen mogelijk aan het eind van deze maand of begin volgende maand hun intrede kunnen maken tot de beurzen. Eerder vandaag kon je lezen dat SEC-voorzitter Gary Gensler had aangegeven dat de lanceerdatum met name afhankelijk is van de handelingssnelheid van de ETF-uitgevers zelf, en dat het nog ”wat tijd zal kosten”.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie