Wessel Kersting Wessel Kersting
24/07/2022 14:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2022 14:36

Hacker steelt $6 miljoen aan AUDIO tokens door fout in systeem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hacker steelt $6 miljoen aan AUDIO tokens door fout in systeem

Foto: WindAwake/Shutterstock

Een voorstel uit een Decentrale Autonome Organisatie (DAO) zou normaliter een crypto project beter moeten maken. Houders van de token kunnen immers stemmen op bepaalde voorstellen die verbeteringen met zich mee zouden moeten brengen. Dit was echter voor Audius (AUDIO) even niet het geval.

Een hacker wist namelijk op een slimme manier misbruik te maken van dit systeem. Uiteindelijk heeft hij hierdoor in totaal voor $6,1 miljoen aan AUDIO tokens gestolen. Door deze hack wist hij $1 miljoen buit te maken.

Goed nieuws voor Toncoin (TON), Telegram heeft grootse plannen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Hoe heeft deze crypto hack kunnen gebeuren?

Op 24 juli heeft de hacker een voorstel gedaan. In dit voorstel stond dat er 18 miljoen AUDIO tokens uit de wallet van Audius’ wallet verplaatst zouden worden. Door dit voorstel kreeg de hacker ook alle rechten voor de governance.

Uiteindelijk gaf de CEO van Audius, Roneil Rumburg, aan dat het hier niet ging om een voorstel dat goed is gekeurd maar om een fout in het systeem waar de hacker gebruik van kon maken. De hacker koos er echter enkel voor om de aanval te openen op het governance systeem omdat hij hier een kans zag.

Advertentie

Hacker dumpte direct alle AUDIO tokens

De hacker wist uiteindelijk 18 miljoen AUDIO tokens, met een waarde van $6 miljoen, te stelen. Toch kreeg hij er ‘slechts’ $1 miljoen voor. De hacker dumpte namelijk direct alle tokens op de markt waardoor er een harde daling plaatsvond. Investeerders schrokken hiervan en vroegen aan het Audius team om direct tokens op te kopen. Dit om ervoor te zorgen dat andere investeerders door de daling niet ook hun tokens dumpen.

Rumburg heeft uiteindelijk ook nog bevestigd dat deze fout niet opnieuw zou kunnen voorkomen. Ook gaf hij aan dat de schatkist van de community los staat van de schatkist van de foundation. Op deze manier zorgen ze ervoor dat de schatkist van het Audius team zelf helemaal veilig is.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie