Sander van Rijn Sander van Rijn
05/12/2023 19:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 18:47

Hedera (HBAR) crypto en VN werken samen aan platform voor koolstof

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hedera (HBAR) crypto en VN werken samen aan platform voor koolstof

Foto: nexus 7/Shutterstock

De HBAR Foundation, bekend van Hedera Hashgraph (HBAR) en Envision Blockchain slaan de handen ineen met de Verenigde Naties (VN). Samen werken zij aan een nieuw platform dat zich richt op de digitalisering van koolstofmarkten via blockchain-technologie.

Het partnerschap werd aangekondigd tijdens de huidige klimaatconferentie van de VN in Dubai. Het team achter deze samenwerking heeft als doel om de transparantie en traceerbaarheid van milieu- en klimaatprojecten te bevorderen.

OpenAI’s ChatGPT kan nu smart contracts voor crypto schrijven
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Revolutionaire crypto stappen op klimaattop in Dubai

Op de klimaatconferentie, ook bekend als het COP28-event, werden diverse bedrijven met baanbrekende initiatieven gepresenteerd. Deze initiatieven zijn gericht op het aanpakken van klimaatverandering en het stroomlijnen van de internationale emissiehandel, ook wel cap-and-trade genoemd.

Bedrijven, gebonden aan emissielimieten door klimaatakkoorden, kunnen met deze handel hun limieten ruilen met andere bedrijven om de totale wereldwijde uitstoot te verminderen. Het nieuwe platform van HBAR en Envision Blockchain concentreert zich op de digitalisering van koolstofmarkten.

Hierbij maakt het gebruik van gedecentraliseerde blockchain-technologie en Hedera’s Directed Acyclic Graph (DAG). Het platform heeft een ingebouwde Managed Guardian Service dat zich specifiek richt op de digitale transformatie van meet-, rapportage- en verificatieprocessen. Dit dMRV-systeem is ontwikkeld in samenwerking met de Global Innovation Hub, een klimaatveranderingsprogramma van de VN.

Advertentie

HBAR’s digitale transformatie van koolstofmarkten met AI

Het systeem is gebouwd op de HBAR Hedera Hashgraph en transformeert de koolstofmarkten met digitale innovatie. Het bevat functies zoals kunstmatige intelligentie (AI) en een nieuwe zoekfunctie met toegang tot honderden richtlijnen van de VN.

Het project zal naar verwachting bijdragen aan een gedetailleerde analyse van projectgegevens en het voorkomen van dubbele tellingen op basis van het klimaatakkoord.

Wes Geisenberger, vicepresident bij HBAR, prijst het personeel van het VN UNFCCC-secretariaat voor het bedenken van deze slimme oplossing. Hij benadrukt hun waardevolle tijd en inspanningen bij het aanpakken van “de moeilijkste uitdagingen in klimaatonderhandelingen.”

De aankondiging van het partnerschap leidde tot een bescheiden koersstijging van 5% voor de crypto van het Hedera-netwerk: HBAR. De munt staat momenteel op de drieëndertigste plek in de top van marktkapitalisatie en wordt verhandeld voor $0,065.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie