Sander van Rijn Sander van Rijn
05/12/2023 19:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 18:47

Hedera (HBAR) crypto en VN werken samen aan platform voor koolstof

Hedera-HBAR
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hedera (HBAR) crypto en VN werken samen aan platform voor koolstof

Foto: nexus 7/Shutterstock

De HBAR Foundation, bekend van Hedera Hashgraph (HBAR) en Envision Blockchain slaan de handen ineen met de Verenigde Naties (VN). Samen werken zij aan een nieuw platform dat zich richt op de digitalisering van koolstofmarkten via blockchain-technologie.

Het partnerschap werd aangekondigd tijdens de huidige klimaatconferentie van de VN in Dubai. Het team achter deze samenwerking heeft als doel om de transparantie en traceerbaarheid van milieu- en klimaatprojecten te bevorderen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Revolutionaire crypto stappen op klimaattop in Dubai

Op de klimaatconferentie, ook bekend als het COP28-event, werden diverse bedrijven met baanbrekende initiatieven gepresenteerd. Deze initiatieven zijn gericht op het aanpakken van klimaatverandering en het stroomlijnen van de internationale emissiehandel, ook wel cap-and-trade genoemd.

Bedrijven, gebonden aan emissielimieten door klimaatakkoorden, kunnen met deze handel hun limieten ruilen met andere bedrijven om de totale wereldwijde uitstoot te verminderen. Het nieuwe platform van HBAR en Envision Blockchain concentreert zich op de digitalisering van koolstofmarkten.

Hierbij maakt het gebruik van gedecentraliseerde blockchain-technologie en Hedera’s Directed Acyclic Graph (DAG). Het platform heeft een ingebouwde Managed Guardian Service dat zich specifiek richt op de digitale transformatie van meet-, rapportage- en verificatieprocessen. Dit dMRV-systeem is ontwikkeld in samenwerking met de Global Innovation Hub, een klimaatveranderingsprogramma van de VN.

Advertentie

HBAR’s digitale transformatie van koolstofmarkten met AI

Het systeem is gebouwd op de HBAR Hedera Hashgraph en transformeert de koolstofmarkten met digitale innovatie. Het bevat functies zoals kunstmatige intelligentie (AI) en een nieuwe zoekfunctie met toegang tot honderden richtlijnen van de VN.

Het project zal naar verwachting bijdragen aan een gedetailleerde analyse van projectgegevens en het voorkomen van dubbele tellingen op basis van het klimaatakkoord.

Wes Geisenberger, vicepresident bij HBAR, prijst het personeel van het VN UNFCCC-secretariaat voor het bedenken van deze slimme oplossing. Hij benadrukt hun waardevolle tijd en inspanningen bij het aanpakken van “de moeilijkste uitdagingen in klimaatonderhandelingen.”

De aankondiging van het partnerschap leidde tot een bescheiden koersstijging van 5% voor de crypto van het Hedera-netwerk: HBAR. De munt staat momenteel op de drieëndertigste plek in de top van marktkapitalisatie en wordt verhandeld voor $0,065.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Sander van Rijn is de oprichter van SNDRVNRN en een toegewijde expert op het gebied van blockchain-technologie en digitale valuta’s. Met een passie voor schrijven en een diepgaande kennis van DLT, Blockchain, Crypto, NFT, Web3, en Hardwallets, deelt hij graag zijn expertise en inzichten met een breder publiek. Hij noemt zichzelf een wandelende crypto bibliotheek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie