zuid-korea_en_noord-korea_ontmoeting_vastgelegd_op_ethereum_blockchain

Historische Koreaanse vredesovereenkomst vastgelegd op Ethereum blockchain

0

Het historische moment, op 27 april, waarop de leiders van Noord- en Zuid-Korea elkaar ontmoetten en een vredesovereenkomst hebben getekend is nu permanent vastgelegd op de Ethereum blockchain.

Volgens een rapport van CoinDesk Korea heeft Ryu Gi-hyeok, een 27-jarige game developer uit Zuid-Korea, de Panmunjom Declaration in zowel het Engels als het Koreaans opgeslagen in twee aparte versies op twee Ethereum transacties. Deze declaratie bevat de zin “Er zal geen oorlog meer heersen op de Koreaanse schiereilanden”.

Zoals breed uitgemeten verslag is gegeven hebben de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un elkaar vorige week de hand geschud; de eerste keer dat de leiders van deze landen dit doen in decennia.

Ryu liet CoinDesk Korea het volgende weten:

Ik had gewoon het gevoel dat het te lang duurde dat de twee landen elkaar leken te verdragen. Toen ik er achter kwam wat ik kon bijdragen aan dit historische moment als developer heb ik de declaratie op de Blue House homepage gevonden en op de Ethereum blockchain vastgelegd.

Ryu werd geinspireerd door de #metoo movement in China die de Ethereum blockchain gebruikte om berichten uit te wisselen en zo de internetcensuur te ontlopen. Ryu is ook van plan om een website service op te richten die dit soort historische gebeurtenissen zal vastleggen op de blockchain.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws