Kevin Schijven Kevin Schijven
07/06/2021 13:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2021 13:34

Hoeveelheid Ethereum (ETH) op crypto beurzen zakt naar laagste niveau in twee jaar, hoe bullish is dit?

Nieuws
Hoeveelheid Ethereum (ETH) op crypto beurzen zakt naar laagste niveau in twee jaar, hoe bullish is dit

De totale hoeveelheid aan ethereum (ETH) op (centrale) cryptocurrency-exchanges is gedaald naar het laagst sinds juni 2019. Dat meldt Bloqport op basis van gegevens van Glassnode kort voor het weekend:

De hoeveelheid ether op crypto-beurzen is sinds juli 2020 met zo’n 32% afgenomen van 19 miljoen ETH naar minder dan 13 miljoen. In dezelfde tijd zagen we de koers stijgen met maar liefst 1.600% van ongeveer $250 naar een all-time high (ATH) van $4.350. Dat was inmiddels alweer een maand geleden en ether is sindsdien weer met zo’n 35% gedaald.

Toch toont de afname van de hoeveelheid ether op beurzen een bullish beeld, een afnemend aanbod gaat namelijk meestal gepaard met een toenemende prijs. Een groot deel hiervan wordt vastgezet voor Ethereum 2.0. Volgens gegevens van Etherscan zit inmiddels maar liefst 5,3 miljoen ETH ter waarde van $15 miljard in het depositocontract van ETH 2.0.

De enorme crash vorige maand bracht plotseling een eind aan de enorme rally van de ether koers. Inmiddels begint ether alweer beter te presteren dan bitcoin wat wellicht aantoont dat het nog steeds altcoin seizoen is:

De laatste tijd ontving Ethereum veel kritiek over de hoge transactiekosten op het blockchain-netwerk. Inmiddels zijn deze kosten weer terug naar het niveau van begin dit jaar en van de decentralized finance (DeFi) zomer van 2020:

Deze zomer gaat (als het alles goed loopt) Ethereum nog EIP-1559 introduceren die het aanbod van ether deflatoir maakt. Dat betekent dat het bestaande aanbod wellicht nog sneller zal afnemen.

Deze hoge transactiekosten is ook een van de redenen waarom Polygon (MATIC) zo goed presteerde de afgelopen tijd. Polygon is een schalingsoplossing voor Ethereum die transacties efficiënter maakt en wordt ook wel “Polkadot op Ethereum” genoemd.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie