Timo Bult Timo Bult
02/02/2020 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2020 10:45

Hoskinson: Spannendste release moet nog komen voor Cardano (ADA)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoskinson: Spannendste release moet nog komen voor Cardano (ADA)

In een interview met Cointelegraph tijdens het CV-evenement in Zwitserland, spreekt de CEO van IOHK Charles Hoskinson zich uit over de toekomst van blockchain, Afrika en Cardano (ADA). Volgens Hoskinson zal Cardano uiteindelijk 50 tot 100 keer gedecentraliseerder worden dan Bitcoin (BTC).
Hoskinson liet zich eerst uit over de toekomst van blockchain. Vooral in ontwikkelende landen zouden kansen liggen. Die worden zich steeds meer bewust dat het systeem geüpgraded moet worden. Deze verbetering van het systeem gaat overigens niet altijd vrijwillig, soms worden landen gedwongen het systeem te verbeteren. Zo legt Hoskinson uit:

Wanneer Starbucks wakker wordt en zegt “Wij willen alleen koffiebonen van leveranciers die duurzame methoden hanteren die hun werknemers niet uitbuiten” en we kijken naar bijvoorbeeld Ethiopië. Wat Starbucks eigenlijk zegt is dat tenzij je kan bewijzen dat je deze dingen op een duurzame manier doet, zullen we jullie koffie niet kopen.

Hoskinson gaat verder:

Wat dit betekent voor de koffieboer in Ethiopië is dat ze moeten digitaliseren. Er zijn daarom veel investeringen van buitenaf om een nieuw sociaal en commercieel systeem neer te zetten dat digitaal is. Dit is een geweldige kans voor de blockchain-industrie; wij kunnen een compleet systeem implementeren. Wij kunnen een toeleveringsketen, identiteitssysteem, betaalplatform, stemsysteem en registratiesysteem voor een land implementeren dat dezelfde DNA heeft als in de rest van het land en de wereld. De regels zullen vastgesteld zijn en de handelaren buiten het systeem kunnen erop vertrouwen dat het systeem klopt omdat Ethiopië het Cardano-protocol niet aan kan passen.

Hoskinson stelt vervolgens dat zodra een dergelijk systeem is geïmplementeerd is, het extreem makkelijk is om het over te zetten naar andere landen met gelijke demografische eigenschappen. Deze twee systemen zullen vervolgens ook met elkaar kunnen werken, aldus Hoskinson.

Spannendste release voor Cardano komt nog

Hoskinson gaat verder met uit te leggen dat de spannendste release voor Cardano nog moet komen, de Shelley-release. Deze release zou “de sleutels van het netwerk aan de gemeenschap overhandigen,” aldus Hoskinson.
Deze maand zal de eerste stap plaatsvinden van deze upgrade. Dan zal er namelijk een hard fork plaatsvinden die het Ouroboros Bizantine Fault-Tolerant Consensus Protocol implementeert. Uiteindelijk zal Cardano, na een aantal verdere upgrades, 50 tot 100 keer gedecentraliseerder zijn dan Bitcoin, aldus Hoskinson.
Bekijk hieronder het hele interview met Hoskinson:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie