Kevin Schijven Kevin Schijven
20/12/2023 12:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2023 12:11

Injective crypto bereikt nieuw record na stijging van 3.300% in 2023

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Injective crypto bereikt nieuw record na stijging van 3.300% in 2023

Foto: Erman Gunes/Shutterstock

Dit jaar hebben weer meerdere crypto hard kunnen stijgen.

Vooral de laatste weken stijgen een aantal altcoins opvallend hard en volgens analisten is de bullmarkt nog niet eens begonnen.

Een van de hardste stijgers van de laatste tijd, en van heel 2023, is het relatief nieuwe injective (INJ).

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Injective (INJ) koers stijgt 3.300% in 2023

Injective bereikte zojuist een nieuwe all-time high van $43,2. Dat volgt na een stijging van bijna 10% vandaag, meer dan 70% in de afgelopen 7 dagen, en zelfs van 150% in de afgelopen 30 dagen.

Nog indrukwekkender is de stijging die INJ heeft laten zien over heel 2023. Op 1 januari 2023 lag de INJ prijs op slechts $1,27. Dat betekent dat de koers dit  jaar al met 3.300% (!) is gestegen.

Injective staat met een marktkapitalisatie van $3,6 miljard inmiddels al op positie 25 van de grootste cryptomunten op de markt.

INJ is de token van het Injective netwerk, een zogeheten layer-1 blockchain. Het is gebaseerd op de Cosmos (ATOM) blockchain en combineert elementen van artificial intelligence (AI), of kunstmatige intelligentie, met decentralized finance (DeFi).

Advertentie

Injective trekt aandacht in crypto met AI

Decentralized applications, of dApps, kunnen op Injective gebruik maken van AI om marktefficiëntie te verbeteren. Dit moet gebruikers helpen om weloverwogen handelskeuzes te maken op bijvoorbeeld decentralized exchanges (DEX).

Dat injective beter presteert dan het grootste deel van de markt heeft natuurlijk te maken met de opkomst van AI dit jaar. Injective is lang niet de enige AI-token die dit jaar sterk presteert. Zo zagen projecten als fetch.ai (FET), the graph (GRT), bittensor (TAO), render (RNDR) en singularitynet (AGIX) ook sterke stijgingen dit jaar.

Volgens een Twittergebruiker, genaamd Kaduna, trekt Injective ook gebruikers aan middels zogeheten airdrops. Een airdrop is een methode om gratis tokens direct naar wallets van gebruikers te sturen als promotiemiddel. Meerdere projecten hebben bevestigd dat zij een aidrop willen houden onder INJ bezitters.

De laatste jaren zijn steeds meer handelaren op jacht naar airdrops. Zo werd onlangs de Solana Saga telefoon uitverkocht doordat het toestel geleverd wordt met 30 miljoen bonk (BONK) tokens. Ook BONK is dit jaar hard gestegen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie