Ivo Melchers Ivo Melchers
10/05/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2023 17:00

Interesse in crypto onder vermogensbeheerders neemt af

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Por qué el USDC podría volver a ser volátil hoy

Foto: canadastock/Shutterstock

Een onderzoek van de Amerikaanse Bankengigant Goldman Sachs laat zien dat meer vermogensbeheerders in crypto hebben geïnvesteerd dan twee jaar geleden, maar tegelijkertijd lijken de vermogensbeheerders die geen blootstelling hebben aan digitale activa op het moment minder interesse te hebben om hier verandering in te gaan brengen. Na een jaar vol allerlei schandalen binnen het crypto-landschap lijkt een grote groep afgeschrikt te zijn en geen intenties te hebben om de opkomende industrie binnen te stappen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Tegenstrijdige resultaten: neemt crypto interesse af?

Het onderzoek is in januari en februari van dit jaar uitgevoerd en heeft antwoorden verzameld van 166 zogenoemde ‘family offices’.  Dit zijn vermogensbeheerders die doorgaans werken met vermogende particulieren en families.

In zekere zin laat het onderzoek wat tegenstrijdige resultaten zien. Enerzijds is het aantal family offices met blootstelling tot crypto gestegen van 16% in 2021 tot een huidig aantal van 26%. Anderzijds lijkt de groep van niet-investeerders veel minder interesse te hebben om zich te wagen tot de crypto-wereld.

Twee jaar geleden had in totaal 39% van degenen die op het moment van het onderzoek niet in crypto hadden geïnvesteerd aangegeven geen interesse te hebben om in de toekomst dit alsnog te doen. In het recente onderzoek gaf maar liefst 62% van deze groep aan dat het in de toekomst niet gaat investeren in crypto.

Naast deze significante toename was het aantal respondenten dat aangaf ‘’potentieel geïnteresseerd’’ te zijn in cryptocurrencies ook aanzienlijk afgenomen. In 2021 liet 45% namelijk blijken dat het in de toekomst wellicht crypto gaat overwegen, maar bij het recente onderzoek was dit slechts 12%.

De respondenten die al wel in digitale activa investeerden, noemden in grote lijnen hun geloof in de technologie van de blockchain als de belangrijkste reden hiervoor.

Heeft 2022 vermogensbeheerders afgeschrikt?

Het verschil tussen de momenten waarop het onderzoek is uitgevoerd is natuurlijk groot te noemen. In 2021 was de bullmarkt in volle gang en hebben bitcoin (BTC) en vele altcoins hun all-time high neergezet. Bij het meest recente onderzoek zitten de verschillende schandalen en de daaropvolgende koersdalingen van het afgelopen jaar vers in het geheugen.

De dramatische ineenstorting van Terra (LUNA) en de waslijst aan faillissementen, met de ondergang van de enorme cryptobeurs FTX als dieptepunt, zijn waarschijnlijk de oorzaak voor waarom sommige van deze vermogensbeheerders liever aan de zijlijn blijven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie