Kevin Schijven Kevin Schijven
17/02/2021 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2021 15:55

Interesse in Ethereum (ETH) van grote investeerders neemt in rap tempo toe, blijkt uit deze gegevens

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Interesse in Ethereum (ETH) van grote investeerders neemt in rap tempo toe, blijkt uit deze gegevens

De institutionele interesse in ethereum (ETH) lijkt in een rap tempo toe te nemen. Vorige week lanceerde de Chicago Mercantile Exchange (CME), de grootste derivatenbeurs ter wereld, zijn langverwachte ether futurescontracten.
Volgens de CME website werden maar liefst 859 ETH futures op 16 februari afgesloten, meer dan het dubbele dat in de eerst dagen sinds lancering werden afgesloten. Arcane Research meldt, op basis van gegevens van Skew Markets, dat de open interest (IO) in CME ETH futures in de eerste week van lancering meer dan $55 miljoen bereikte.
Ook Meltem Demirors, CSO van CoinShares, zegt dat de interesse in ethereum vanuit institutionele investeerders hoger dan ooit is. Zij meldde in een interview met Fox Business dat afgelopen week 80% van de instroom, oftewel zo’n $175 miljoen, naar ethereum investeringsproducten ging.

Vorige week ging 80% van de instroom, of ongeveer $175 miljoen, naar Ethereum-investeringsproducten en we hebben nog nooit eerder dergelijke institutionele interesse gezien.

Daarnaast blijkt uit gegevens van Bybt.com dat Grayscale Investments de afgelopen twee weken ongeveer 200.000 ETH inkocht ter waarde van maar liefst $350 miljoen.
De ether koers doorbrak twee weken geleden voor het eerst door $1.700 en vestigde op 13 februari een nieuwe all-time high (ATH) van $1.870. Doordat bitcoin gisteren voor het eerst door $50.000 brak wordt in de markt gespeculeerd of ether wellicht op het punt staat door $1.900 te breken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie