Timo Bult Timo Bult
25/10/2021 06:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2021 06:06

IOTA (MIOTA) lanceert smart contract testnet, gaat concurreren met Ethereum en Cardano

icon-altcoins
Altcoin nieuws
IOTA (MIOTA) lanceert smart contract testnet, gaat concurreren met Ethereum en Cardano

IOTA (MIOTA) heeft recentelijk een grote stap gezet. Het project heeft namelijk de beta gelanceerd van zijn smart contract-netwerk! Het IOTA netwerk lijkt een aantal voordelen te hebben ten opzichte van concurrenten als Ethereum (ETH) en Cardano (ADA), bijvoorbeeld de mogelijkheid om transacties gratis te versturen.

Het beta netwerk ondersteunt de ERC-20 token standaard door de integratie van de Ethereum Virtual Machine (EVM). Hierdoor worden tokens die gebaseerd zijn op het Ethereum-netwerk ook ondersteund op IOTA. Daarnaast is het IOTA Smart Contract-netwerk sharded, wat inhoudt dat het netwerk enorm op kan schalen en specifieke chains voor specifieke doeleinden ontwikkeld kunnen worden. Op de website valt te lezen:

“IOTA Smart Contracts is een sharded smart contract-netwerk, waarbij elke smart contract chain wordt beperkt door zijn eigen schaalbaarheid en niet wordt gehinderd door de rest van het netwerk. Wat dit geweldig maakt, is dat elke smart contract chain zijn eigen prikkels en vergoedingen kan definiëren (mogelijk zelfs onkosten), wat nieuwe mogelijkheden biedt om mainstream-acceptatie met dApps te krijgen.”

Ten slotte ondersteunt het netwerk allerlei programmeertalen zoals Solidty (van Ethereum), Rust en Go. Het doel van de beta is om ontwikkelaars te laten zien wat er allemaal met IOTA’s smart contracts kan. Echter zal niet alles perfect verlopen:

“Het primaire doel van de betaversie is om het IOTA-team te helpen onze oplossing verder te verbeteren en te optimaliseren. We verwachten dat er bugs en nog meer verbeteringen zullen komen voordat een definitieve productrelease wordt uitgebracht. Maar met deze bètaversie moedigen we bouwers nu al aan om de kansen van IOTA Smart Contracts te gaan benutten.”

Wanneer IOTA Smart Contracts het mainnet zullen bereiken is nog niet bekend. Dit zal waarschijnlijk stapsgewijs worden uitgerold naarmate verbeteringen tijdens de beta worden doorgevoerd.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement