Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Justin Sun neemt Steemit over, beheerders beschermen Steem blockchain tegen hem

Justin Sun, oprichter en CEO van TRON (TRX), nam vorige week Steemit over. Steemit is het grootste gedecentraliseerde sociale mediaplatform dat draait op een blockchain.

Het sociale mediaplatform draait op de Steem blockchain en de beheerders van dit netwerk hebben afgelopen weekend een zogenaamde soft fork uitgevoerd om de blockchain te beschermen.

- Advertentie -

Steem is namelijk een Proof-of-Stake (PoS) blockchain wat inhoudt dat een minder grote groep nodig is om de beslissingen van een grote stakeholder tegen te gaan. De vrees is dat Steemit, dus het sociale mediaplatform op Steem, een gigantische hoeveelheid aan Steem (STEEM) tokens in bezit heeft. Deze zouden theoretisch gebruikt kunnen worden om de blockchain over te nemen.

Deze grote hoeveelheid tokens staat bekend als de Steemit Inc. ninja-mined stake. Alhoewel er altijd al zorgen binnen de gemeenschap bestonden over deze stapel tokens, werd er over het algemeen van uitgegaan dat de vorige eigenaar van Steemit dit puur zou gebruiken voor de groei van het netwerk.

Nu is de vrees dat deze tokens in handen zijn van Justin Sun (al is dat niet bevestigd). Om zeker ervan te zijn dat Sun de blockchain niet compleet overneemt hebben zogenaamde witnesses, oftewel de grootste stakeholders of netwerkbeheerders, besloten om een soft fork uit te voeren.

Een soft fork houdt in dat er in principe niets verandert aan het netwerk. Exchanges hoeven niet over te schakelen naar een nieuwe versie zoals dat met een hard fork moet. Tevens kan de soft fork teruggedraaid worden. De soft fork zorgt ervoor dat Sun de Steem blockchain niet zomaar kan overnemen. Zou hij dit toch proberen dan worden deze transacties niet door de consensus van deze witnesses opgeslagen.

Sun heeft in een open brief op de situatie gereageerd. Alhoewel hij niet direct op de soft fork ingaat, nodigt hij de top 50 witnesses uit voor ontmoeting op 6 maart die hij de Steemit 2.0 Town Hall noemt.

Het is in ieder geval interessant om te zien wat de effecten kunnen zijn van een gedelegeerd bestuur als deze. We zullen nog even moeten wachten om te zien wat Justin Sun daadwerkelijk van plan is met Steem te doen.

Gisteren de wekelijkse bitcoin-koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan alsnog! Morgen gaat hij in de members-omgeving ook een video over de koers uitbrengen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.277,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.099,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.117,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.172,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.188,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.099,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.117,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.172,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.188,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.277,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...