Kevin Schijven Kevin Schijven
26/02/2020 07:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2020 07:03

Justin Sun neemt Steemit over, beheerders beschermen Steem blockchain tegen hem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Justin Sun neemt Steemit over, beheerders beschermen Steem blockchain tegen hem

Justin Sun, oprichter en CEO van TRON (TRX), nam vorige week Steemit over. Steemit is het grootste gedecentraliseerde sociale mediaplatform dat draait op een blockchain.
Het sociale mediaplatform draait op de Steem blockchain en de beheerders van dit netwerk hebben afgelopen weekend een zogenaamde soft fork uitgevoerd om de blockchain te beschermen.
Steem is namelijk een Proof-of-Stake (PoS) blockchain wat inhoudt dat een minder grote groep nodig is om de beslissingen van een grote stakeholder tegen te gaan. De vrees is dat Steemit, dus het sociale mediaplatform op Steem, een gigantische hoeveelheid aan Steem (STEEM) tokens in bezit heeft. Deze zouden theoretisch gebruikt kunnen worden om de blockchain over te nemen.
Deze grote hoeveelheid tokens staat bekend als de Steemit Inc. ninja-mined stake. Alhoewel er altijd al zorgen binnen de gemeenschap bestonden over deze stapel tokens, werd er over het algemeen van uitgegaan dat de vorige eigenaar van Steemit dit puur zou gebruiken voor de groei van het netwerk.
Nu is de vrees dat deze tokens in handen zijn van Justin Sun (al is dat niet bevestigd). Om zeker ervan te zijn dat Sun de blockchain niet compleet overneemt hebben zogenaamde witnesses, oftewel de grootste stakeholders of netwerkbeheerders, besloten om een soft fork uit te voeren.
Een soft fork houdt in dat er in principe niets verandert aan het netwerk. Exchanges hoeven niet over te schakelen naar een nieuwe versie zoals dat met een hard fork moet. Tevens kan de soft fork teruggedraaid worden. De soft fork zorgt ervoor dat Sun de Steem blockchain niet zomaar kan overnemen. Zou hij dit toch proberen dan worden deze transacties niet door de consensus van deze witnesses opgeslagen.
Sun heeft in een open brief op de situatie gereageerd. Alhoewel hij niet direct op de soft fork ingaat, nodigt hij de top 50 witnesses uit voor ontmoeting op 6 maart die hij de Steemit 2.0 Town Hall noemt.
Het is in ieder geval interessant om te zien wat de effecten kunnen zijn van een gedelegeerd bestuur als deze. We zullen nog even moeten wachten om te zien wat Justin Sun daadwerkelijk van plan is met Steem te doen.
Gisteren de wekelijkse bitcoin-koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan alsnog! Morgen gaat hij in de members-omgeving ook een video over de koers uitbrengen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie