Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2024 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2024 11:18

Kan Solana zijn netwerkproblemen oplossen? Nieuwe fix wordt nu getest

Solana-SOL
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter

Foto: sdx15/Shutterstock

Solana (SOL) kreeg de laatste tijd veel kritiek van zijn gebruikers. Het cryptonetwerk had namelijk behoorlijk last van opstopping waardoor een zeer groot aantal transacties mislukte.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een fix die kort voor het weekend werd gelanceerd op een zogeheten devnet van Solana. Waarschijnlijk volgt het echte werk, de implementatie op het hoofdnetwerk, binnenkort.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Solana ontwikkelaars lanceren fix op devnet

Anza, de ontwikkelaars van een van Solana’s validator-clients, lanceerde op 12 april een fix voor de netwerkopstopping. Versie 1.18.11 van de validator-client werd vrijdagavond gelanceerd op een devnet.

Een validator-client is een programma dat gebruikt wordt door een computer in een blockchain-netwerk om transacties te valideren en te verifiëren.

Een testnet is een openbare testomgeving die de productieomgeving van een blockchain nabootst, waar ontwikkelaars en gebruikers kunnen testen zonder financieel risico.

Een devnet daarentegen is een privé, aanpasbare testomgeving die speciaal is opgezet voor ontwikkelaars om nieuwe functies en updates in een gecontroleerde setting te testen.

Anza vroeg vervolgens validators om zo snel mogelijk updates uit te voeren zodat ze de voorgestelde fix kunnen testen.

“Solana testnet validators, de v1.18.11 release is nu geïmplementeerd op het devnet, en wordt aanbevolen voor gebruik op het testnet. Gelieve zo snel mogelijk te upgraden om ons te helpen de effecten van de voorgestelde oplossingen voor netwerkopstoppingen te analyseren,” aldus Anza.

Advertentie

Solana netwerkproblemen lijken al af te nemen

Mocht de update succesvol zijn op het devnet, dan volgt een test op het testnet. Daarna kan het echte werk beginnen en kan de fix doorgevoerd worden op het mainnet, of hoofdnetwerk, van Solana.

Afgelopen week werd nog 15 april gemarkeerd op de planning voor de fix, maar dat wordt hoogstwaarschijnlijk niet meer gehaald.

Solana kampte de laatste weken met opstopping door de opkomst van nieuwe memecoins op het netwerk. Ook had Solana last van een grote hoeveelheid ‘bot spam.’

Hoewel de definitieve oplossing nog op zich laat wachten, zijn de problemen reeds enigszins afgenomen. Gegevens van Dune Analytics tonen dat het aantal gefaalde mislukte transacties gedaald is van 77% naar 57%.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie