Kasper Wienk
30/11/2021 19:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/11/2021 19:45

Kaspers Kijk: Zo bescherm je jouw crypto tegen hackers

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Kaspers Kijk Zo bescherm je jouw crypto tegen hackers

Journalist en cryptoanalist Kasper Wienk schrijft elke week een artikel voor ‘Kaspers kijk’. Hierin werpt hij een blik op de markt met als doel de lezer te informeren en waarschuwen over het nieuws, de gevaren en de mogelijkheden die crypto met zich meebrengt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tips om je crypto beter te beschermen

Het maakt niet uit of je maar vijftig euro in je wallet hebt, of vijf miljoen. Het is niet fijn om je wallet te openen en te zien dat alles weg is. Volgens fraudehelpdesk wordt er gemiddeld zo’n zes- tot zevenduizend euro aan crypto gestolen per diefstal. Hoe voorkom je dit? Dit zijn een paar tips om jouw crypto te beschermen.

Zorg dat je je op betrouwbare websites begeeft

Check de crypto websites voordat je ze bezoekt. Er zijn namelijk websites die volkomen nep zijn en die het gemunt hebben op jouw centen. Een site moet goede reviews hebben en de URL-link moet overeenkomen met de website die jij op dat moment bezoekt. Binance zou bijvoorbeeld nooit een URL gebruiken zonder de bedrijfsnaam in de URL.

Beveilig je accounts met een goed wachtwoord

Het klinkt heel simpel, maar dit kan een groot verschil maken. Gelukkig kan je tegenwoordig niet zo makkelijk wegkomen met een eenvoudig wachtwoord, maar dat is voor je eigen bestwil. Hoe minder tekens, des te makkelijker jouw wachtwoord te hacken is.

Neem een tweestapsverificatie

Een tweestapsverificatie is een tweede stap die iemand moet uitvoeren om in te loggen. Zie het alsof je met twee wachtwoorden moet inloggen. Het mooie is ook dat de tweestapsverificatie via je telefoon gaat. Een hacker kan bijvoorbeeld niet inloggen op het moment dat hij jouw telefoon niet in zijn handen heeft.

Dit is een hele veilige en betrouwbare manier om hackers uit je wallet te houden. Let wel dat dit niet voor honderd procent beschermd, want zelfs mensen met een tweestapsverificatie kunnen worden gehackt. Het overkwam een 24-jarige Nederlander voor een gigantisch bedrag. Daarom moet je letten op de volgende stap:

Klik nooit op phishing mails

Zorg ervoor dat je nooit op de linkjes klikt in phishing mails. Hierdoor kan je hackers – zonder dat je het weet – toestemming geven voor toegang tot je bestanden. Vermijd ook andere verdachte mailtjes en blokkeer ze wanneer nodig. Je kan verdachte mailtjes vaak herkennen door spelfouten en een onbetrouwbare URL link.

Schaf een hard wallet aan

Je kunt crypto beschermen door een hard wallet te kopen. Dit is een USB-stick die je toegang geeft tot je crypto. Het is erg betrouwbaar, maar aan de andere kant ook weer risicovol, aangezien je deze kwijt kan raken. Ben jij goed georganiseerd? Dan is deze optie misschien wel de beste.

Mocht het toch gebeuren dat je crypto gestolen wordt?

Helaas is dit één van de nadelen van crypto tegenover een bank. Er is geen helpdesk die je kan helpen om verloren crypto terug te krijgen. Als je je wachtwoord of je wallet kwijtraakt heb je écht dikke pech.

Deel dit artikel
Kasper Wienk

Journalist en crypto analist Kasper hoorde voor het eerst over crypto in 2017. Hij werd enthousiast over alle mogelijkheden die digitale valuta’s kunnen bieden, maar ook het handelen in crypto sprak hem aan. Dat je dat laatste beter kan doen zonder emotie leerde hij op de harde manier; Kasper verloor na zijn eerste investering 80% van zijn portfolio in korte tijd. Dit zorgde er niet voor dat hij de handdoek in de ring gooide, maar dit gaf hem juist de drive om alles van de crypto-markt te begrijpen om hier vervolgens een passief inkomen uit te putten.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie