Wessel Kersting Wessel Kersting
14/06/2022 05:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2022 05:08

Kenneth Kim voedde duizenden daklozen met behulp van crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Kenneth Kim voedde duizenden daklozen met behulp van crypto

Foto: Srdjan Randjelovic/Shutterstock

Kenneth Kim, een in de Amerikaanse staat Pennsylvania gevestigde apotheker, wilde altijd al wat met crypto doen waarmee hij de wereld weer net een beetje mooier kan maken.

Om deze reden is hij in 2019 begonnen met een prachtig initiatief genaamd Crypto for the Homeless (CFTHL) waarmee hij ondertussen al meer dan 5.000 dakloze aan eten heeft kunnen helpen door middel van cryptocurrencies.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe is dit initiatief tot leven gekomen?

Kim is op het idee gekomen toen hij tussen 2018 en 2021 als farmaciestudent op de Temple University in Philadelphia zijn dagelijkse route naar school liep. Tijdens deze wandeling liep hij langs meerdere dakloze en zag hij hoe deze leefden.

Dit was ook rond de tijd dat de film Blade Runner 2049 in de bioscopen te zien was. Deze film toonde een dystopische toekomst waarbij het gat tussen de arme en rijke erg groot was. In de film waren de dakloze niet aan het bedelen voor geld maar voor digitale credits.

“Ik denk dat de film probeert over te brengen dat we zo ver in de toekomst zijn dat zelfs de daklozen deze nieuwe manier van valuta gebruiken volledig hebben overgenomen” zei Kim hierover in een interview met Cointelegraph.

Advertentie

Hoe worden cryptocurrencies hiervoor gebruikt?

Kim kwam dus door deze scène op het idee om crypto te gebruiken om de minder bedeelde te helpen. Uiteindelijk kwam hij ook op het idee om middels deze manier geld in te zamelen om voor de dakloze eten te regelen.

Kim kon door dit initiatief op 28 april 2019 zijn eerste maaltijd leveren aan de dakloze uit Philadelphia. Ondertussen mag de organisatie haar derde kaarsje uitblazen en heeft zij ondertussen al duizenden dakloze van over de hele wereld kunnen helpen door middel van crypto-donaties.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie