Robin Hazekamp Robin Hazekamp
11/03/2024 13:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2024 13:56

Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon

Bitcoin-BTC
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Een cryptocurrency genaamd district0x (DNT) steelt momenteel de show op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Het is de meest verhandelde munt op dit moment, met een handelsvolume van €140,7 miljoen. Ter vergelijking: het handelsvolume van bitcoin (BTC) op Bitvavo is ‘slechts’ €88 miljoen. De reden hiervoor is een abnormale stijging van maar liefst 170% in 24 uur.

Kleine crypto stoot bitcoin van de troon met megastijging

Bitcoin (BTC) heeft een enorme stijging neergezet de afgelopen weken. Automatisch trekt de munt meerdere altcoins met zich mee. Voornamelijk memecoins zoals pepe (PEPE), shiba inu (SHIB), dogecoin (DOGE) en bonk (BONK) doen het erg goed. Ook oude projecten worden weer nieuw leven ingeblazen. Zoals bijvoorbeeld district0x (DNT).

District0x is een blockchain-project dat een platform bouwt voor gedecentraliseerde marktplaatsen en gemeenschappen. Het stelt mensen in staat om zelfgemaakte digitale marktplaatsen te creëren voor verschillende doeleinden. Zoals het verkopen van tweedehands spullen, het aanbieden van diensten of discussies. DNT is de cryptomunt die wordt gebruikt binnen dit ecosysteem.

Waarom deze munt momenteel zo enorm populair is geworden is een raadsel. Er zijn de laatste tijd weinig updates naar buiten gekomen van het project. Vorige week had de token op alle exchanges gezamenlijk een handelsvolume van $1 miljoen. Nu is dat op Bitvavo alleen al meer dan 100 keer zoveel. 

Bitvavo faciliteert twee derde van transacties

Overigens wordt de munt op Bitvavo wel het meest verhandeld. Op plek twee staat crypto exchange Coinbase, met een district0x handelsvolume van $101 miljoen. Bitvavo faciliteert daarmee 67%, ongeveer twee derde, van alle district0x transacties.

In de bullmarkten van 2018 en 2021 zag de token de meeste activiteit. Destijds werden soortgelijke handelsvolumes en prijspieken gezien als nu. Daartussen was de activiteit bijzonder laag, met dalingen van soms wel 99%. Of de token daarmee geclassificeerd kan worden als pump-en-dump valt lastig te zeggen. Dat we ons momenteel in een bullmarkt bevinden wordt er wel door onderbouwd.

District0x domineert momenteel de Bitvavo exchange. Op plek 2 staat bitcoin, gevolgd door floki (FLOKI) en pepe (PEPE). Shiba Inu (SHIB), die momenteel op plek 5 staat, bezette lange tijd de eerste plek. Nu bitcoin zijn all-time high (ATH) opnieuw heeft verbroken is hier verandering in gekomen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of misschien wel district0x te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie