Timo Bult Timo Bult
22/01/2021 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2021 10:44

Krijgt Chainlink (LINK) een eigen fonds bij de grote vermogensbeheerder Grayscale?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Krijgt Chainlink (LINK) een eigen fonds bij de grote vermogensbeheerder Grayscale

Grayscale is een alom bekende naam in de cryptomarkt. De vermogensbeheerder bezit enorme hoeveelheden bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) namens de aandeelhouders van zijn fondsen. Uit een aantal signalen blijkt nu dat Grayscale mogelijk ook een Chainlink (LINK) fonds gaat lanceren!
Je hebt de naam Grayscale vast en zeker wel eens voorbij zien komen op Crypto Insiders. De in New York gevestigde vermogensbeheerder heeft verschillende trustfondsen. Investeerders kunnen door aandelen te kopen via deze fondsen in crypto investeren. Zo is er een Bitcoin Trust, Ethereum Trust maar hebben ook kleinere altcoins als Ethereum Classic en Stellar Lumens (XLM) een eigen fonds. In totaal heeft Grayscale nu $25,5 miljard onder beheer waarvan $21 miljard in het Bitcoin fonds zit.

Chainlink (LINK) als volgende aan de beurt?

Aan de selectie cryptocurrencies waarvoor Grayscale een fonds aanbiedt is lang niets veranderd. De Stellar Lumens (XLM) Trust werd meer dan twee jaar geleden als laatste toegevoegd. Nu zijn er echter signalen dat er mogelijk nieuwe fondsen aan zitten te komen.
Op de State of Delaware website is namelijk te zien dat er een “Grayscale Chainlink Trust (LINK)” is geregistreerd. Het fonds werd geregestreerd door de Delaware Trust Company, een officiële dienstverlener van Grayscale. Naast LINK verschenen ook een aantal andere altcoin fondsen op dezelfde dag: Tezos (XTZ), Decentraland (MANA), Basic Attention Token (BAT) en Livepeer (LPT).
Of dit betekent dat chainlink en de andere altcoins een eigen fonds krijgen is nog maar de vraag. In oktober werd namelijk ook al een Filecoin (FIL) trustfonds geregistreerd welke ook nog niet officieel gelanceerd is. Het blijft dus afwachten. Mochten de fondsen daadwerkelijk door Grayscale gelanceerd gaan worden dan zou dit een mooie boost voor deze altcoins kunnen betekenen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie