Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Litecoin Foundation 10% aandeel van bank bij betalings-partnerschap

Litecoin Foundation, de non-profitorganisatie die de populaire LTC-cryptocurrency ondersteunt, heeft een aandeel van bijna 10% in een Duitse bank verworven.

De deal is het resultaat van een overeenkomst met TokenPay, een crypto-to-fiat-betalingsbedrijf volgens een aankondiging op dinsdag 10 juli.

- Advertentie -

TokenPay heeft nu de 9,9% van eigen vermogen in WEG Bank AG overgedragen aan Litecoin Foundation in ruil voor technische assistentie bij het realiseren van de plannen van de bank om cryptocurrency-betalingen aan te bieden aan klanten, en voor samenwerking met TokenPay om aan diens verschillende blockchain-projecten te werken.

Charlie Lee, managing director van de Litecoin Foundation, zei in de release:

Ik kijk er naar uit om Litecoin te integreren met de WEG Bank AG en alle verschillende diensten die het te bieden heeft, zodat het voor iedereen eenvoudig wordt om Litecoin te kopen en te gebruiken.

TokenPay heeft het aandeel in WEG Bank gekocht voor een niet nader genoemd bedrag in mei en zei in de release dat het ook een extra 9,9% had verworven. Het bedrijf is uiteindelijk van plan om gebruik te maken van haar optie om de resterende aandelen van de bank te kopen, indien dat goedgekeurd zou worden door de Duitse toezichthouders.

Volgens een aankondiging van TokenPay in mei zijn de fondsen voor de acquisitie afgeleid van een token sale in december 2017.

Gelanceerd in 2015, bouwde TokenPay haar eigen blockchain-protocol en de daarbij behorende TPAY-token in een poging schaalbare crypto-fiat-transacties te vergemakkelijken.

WEG Bank richt zich specifiek op het aanbieden van financiële diensten aan vastgoed-klanten. De oprichter en CEO van de bank, Matthias von Hauff, zei dat de deal in eerste instantie onverwacht was voor een “zeer conservatieve” instelling zoals zijzelf, en pas tot stand kwam na lang nadenken over de toekomst van cryptocurrency. Von Hauff legde uit:

We hebben grondig en zorgvuldig de vooruitzichten voor de gemeenschappelijke toekomst onderzocht, en we zijn ervan overtuigd geraakt dat de toekomst van bankieren de acceptatie van dergelijke moderne betaalmethodes onvermijdelijk zal maken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.341,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.302,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.370,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.375,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.380,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.341,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.302,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.370,10 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.375,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.380,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...