Rico Engelbarts
11/07/2018 14:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2018 14:23

Litecoin Foundation 10% aandeel van bank bij betalings-partnerschap

icon-altcoins
Altcoin nieuws
litecoin_foundation_verwerft_10_procent_aandeel_van_duitse_WEG_bank_AG

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin Foundation, de non-profitorganisatie die de populaire LTC-cryptocurrency ondersteunt, heeft een aandeel van bijna 10% in een Duitse bank verworven.
De deal is het resultaat van een overeenkomst met TokenPay, een crypto-to-fiat-betalingsbedrijf volgens een aankondiging op dinsdag 10 juli.
TokenPay heeft nu de 9,9% van eigen vermogen in WEG Bank AG overgedragen aan Litecoin Foundation in ruil voor technische assistentie bij het realiseren van de plannen van de bank om cryptocurrency-betalingen aan te bieden aan klanten, en voor samenwerking met TokenPay om aan diens verschillende blockchain-projecten te werken.
Charlie Lee, managing director van de Litecoin Foundation, zei in de release:

Ik kijk er naar uit om Litecoin te integreren met de WEG Bank AG en alle verschillende diensten die het te bieden heeft, zodat het voor iedereen eenvoudig wordt om Litecoin te kopen en te gebruiken.

TokenPay heeft het aandeel in WEG Bank gekocht voor een niet nader genoemd bedrag in mei en zei in de release dat het ook een extra 9,9% had verworven. Het bedrijf is uiteindelijk van plan om gebruik te maken van haar optie om de resterende aandelen van de bank te kopen, indien dat goedgekeurd zou worden door de Duitse toezichthouders.
Volgens een aankondiging van TokenPay in mei zijn de fondsen voor de acquisitie afgeleid van een token sale in december 2017.
Gelanceerd in 2015, bouwde TokenPay haar eigen blockchain-protocol en de daarbij behorende TPAY-token in een poging schaalbare crypto-fiat-transacties te vergemakkelijken.
WEG Bank richt zich specifiek op het aanbieden van financiële diensten aan vastgoed-klanten. De oprichter en CEO van de bank, Matthias von Hauff, zei dat de deal in eerste instantie onverwacht was voor een “zeer conservatieve” instelling zoals zijzelf, en pas tot stand kwam na lang nadenken over de toekomst van cryptocurrency. Von Hauff legde uit:

We hebben grondig en zorgvuldig de vooruitzichten voor de gemeenschappelijke toekomst onderzocht, en we zijn ervan overtuigd geraakt dat de toekomst van bankieren de acceptatie van dergelijke moderne betaalmethodes onvermijdelijk zal maken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie