Ivo Melchers Ivo Melchers
02/08/2023 10:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2023 10:40

Litecoin halving vindt vandaag plaats: zilveren verzamelitem ter viering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin koers stijgt hard en gaat bitcoin cash achterna

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Vandaag is de dag dat de langverwachte halving voor Litecoin (LTC) op het programma staat. Litecoin wordt vaak het kleine broertje van Bitcoin (BTC) genoemd doordat het veel overeenkomsten heeft. Net als bij Bitcoin worden de block rewards bijvoorbeeld grofweg iedere vier jaar gehalveerd. Velen crypto-enthousiastelingen hebben hun ogen gericht op volgend jaar voor de Bitcoin halving, maar vandaag vind het belangrijke evenement voor Litecoin plaats. Bovendien wordt er een uniek verzamelitem gelanceerd ter viering van deze halving.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Litecoin halving

Litecoin werd in 2011 door Charlie Lee tot leven geroepen met als doel een een sneller en goedkoper netwerk dan Bitcoin op de markt te brengen. De whitepaper werd veelal gebaseerd op die van Bitcoin met enkele kleine aanpassingen. Zo heeft litecoin een maximale voorraad van 84 miljoen terwijl er slechts 21 miljoen bitcoin uiteindelijk in omloop zullen worden gebracht. Ook wordt er bijvoorbeeld iedere 2,5 minuut een nieuw transactieblok aan de blockchain toegevoegd terwijl Bitcoin dit slechts 1 keer per 10 minuten doet.

De halving van vandaag is, net als bij Bitcoin, de derde halving in de geschiedenis van het netwerk. De beloningen voor miners zullen gehalveerd worden van 12 LTC naar 6,25 LTC.

Zilver verzamelitem om het te vieren

De Litecoin Foundation heeft nu de handen ineengeslagen met Ballet, een fabrikant voor crypto cold storage kaarten, om een collectie van 500 fysieke verzamelbare kaarten uit te brengen. De kaarten zijn gemaakt van 50 gram fijn zilver en bevatten tevens 6,25 LTC.

De kaarten zijn te vergelijken met een creditcard en bevatten een dubbellaagse codesticker met een public key op de bovenste laag en een gecodeerde private key op de verborgen onderste laag. Een wachtwoordzin om de private key te decoderen is toegankelijk door een tweede gedeelte net onder de QR-code weg te krassen.

De broer van Charlie Lee, Bobby Lee, is de CEO en mede-oprichter van Ballet. De kaarten zelf, die voor 99,9 procent uit zilver bestaan, zouden een waarde van ongeveer 40 dollar dragen. De 6,25 LTC is tegen de huidige litecoin koers ongeveer 580 dollar waard. De 6,25 LTC verwijst vanzelfsprekend naar de nieuwe beloning dat miners vanaf vandaag zullen gaan verdienen met hun werkzaamheden.

Charlie Lee kondigde de ‘Litecoin Block’ kaart aan op een livestream en benoemde tevens dat alle opbrengsten van de verkoop gedoneerd zullen worden aan de Litecoin Foundation om de adoptie en ontwikkeling van de blockchain te bevorderen.

De keuze voor een zilveren kaart is bovendien niet voor niets gedaan. Waar Bitcoin vaak het digitale goud wordt genoemd, wordt het digitale zilver vaak aan Litecoin gekoppeld.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie