Ivo Melchers Ivo Melchers
06/11/2022 12:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2022 12:59

Litecoin ‘mining difficulty’ bereikt nieuwe all-time high

icon-altcoins
Altcoin nieuws

De Litecoin (LTC) mining difficulty heeft afgelopen vrijdag een nieuwe all-time high neergezet. Dit liet de Litecoin Foundation weten op cryptocurrency data website CoinMarketCap. De mining difficulty is de moeilijkheidsgraad voor het oplossen van de rekensom voor het ‘vinden’ van een nieuwe block. Het heeft een piek weten te bereiken van iets onder de 18 miljoen hashes.

Crypto ontbijt: Onrust door Ripple & Kucoin zaken, maar ETFs bloeien
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Mining difficulty

Het Litecoin netwerk draait, net als het Bitcoin (BTC) netwerk, op een proof-of-work (PoW) systeem. Dit houdt in dat er ruwe rekenkracht nodig is om het netwerk draaiende te houden. Deze rekenkracht wordt geleverd door miners. Deze miners draaien grote hoeveelheden machines die constant computerkracht, ofwel hash-rate, aan het netwerk bijdragen.

Om ervoor te zorgen dat het altijd een X aantal minuten duurt om een nieuw block toe toe voegen aan de blockchain wordt de moeilijkheidsgraad van het mining proces aangepast aan de rekenkracht van de miners. Wanneer de rekenkracht van het netwerk stijgt, zou het namelijk minder lang duren om nieuwe blocks te ontdekken. Een stijging van de mining difficulty houdt in dat geval het protocol in stand.

Advertentie

LTC VS BTC

Waar BTC ook wel het ‘digitale goud’ wordt genoemd, refereert men vaak naar LTC als het ‘digitale zilver’. Het is dan ook vergelijkbaar als bitcoin een gedecentraliseerde peer-to-peer currency. Litecoin gaat net als de koning van de cryptocurrencies ook al aardig wat jaren mee, aangezien het in 2011 is opgericht. Hierdoor is het een zeer bekende cryptocurrency die ook al op redelijk wat plekken wordt geaccepteerd als betaalmiddel. Bij Litecoin geldt dat er ongeveer elke drie minuten een nieuwe block aan de blockchain wordt toegevoegd. Transacties worden dus sneller verwerkt dan bij Bitcoin, omdat de bloktijden van het Bitcoin netwerk ca. 10 minuten zijn.

Litecoin heeft, net als BTC, ook te maken met een halving. Echter staat dit voor het digitale zilver een jaar eerder gepland. Bij LTC is de volgende halving waarschijnlijk in juli 2023 en bij BTC staat dit event gepland voor maart 2024. De block reward binnen het Litecoin netwerk zal worden gehalveerd van 12,5 LTC naar 6,25 LTC, terwijl Bitcoin zijn beloningen gaat halveren van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie