litecoin_ontwikkelaar_charlie_lee_stijging_litecoin_LTC_is_self-fulfilling_prophecy

Litecoin ontwikkelaar Charlie Lee: “Stijging litecoin (LTC) is self-fulfilling prophecy”

Veel mensen verwachtten dat de litecoin-prijs enorm zou gaan stijgen na de halving van gisteren. Op dit moment lijkt dit niet niet aan de orde en stijgt en daalt LTC nog grotendeels met de andere altcoins mee. In een interview gaat de ontwikkelaar van Litecoin, Charlie Lee, in op de lichtelijke hysterie rondom de halving.

Volgens Lee zal de halving geen impact hebben op het aantal miners dat onderdeel is van het Litecoin-netwerk:

De halving heeft geen echte impact op Litecoin. Sommige miners kunnen ervoor kiezen om tijdelijk te stoppen, maar na een paar dagen zal de mining difficulty weer omhoog gaan en zullen ze hun mining rigs weer inschakelen.

Op de vraag of de halving een prijsstijging veroorzaakt antwoordde Lee:

Ik denk dat de halving wel helpt, maar het lijkt meer op een self-fulfilling prophecy. Mensen geloven dat de prijzen zullen stijgen door de halving, dus kiezen ze ervoor om te kopen, wat leidt tot hogere prijzen.

Advertentie

Gisteren vond de halving plaats waardoor de beloningen voor miners werden gehalveerd. Velen gingen er vanuit dat de litecoin-koers flink zou gaan stijgen. Dit deed het namelijk ook al in de aanloop naar de halving. Zo zei de analist Matti Greenspan:

Litecoin presteerde beter dan de rest van de markt tijdens de rally van dit jaar en sommigen zeggen dat het een hoofdoorzaak was van het opwaartse momentum in de eerste helft van dit jaar. Het is moeilijk te zeggen hoe of zelfs of de prijs op de korte termijn op de halvering zal reageren. Op de lange termijn steunt een verminderd aanbod echter hogere prijzen.

Na een kleine piek zakte de koers toch weer terug. Desalniettemin steeg LTC dit jaar van $30 naar een waarde van rond de $100.

Heb je gisteren de gloednieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.074,30 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.959,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.992,96 Kopen
3
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.018,94 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.019,10 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€9.032,90 Kopen
Laatste nieuws