Kevin Schijven Kevin Schijven
08/06/2022 13:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2022 13:22

Litecoin verwijderd door grootste exchanges Zuid-Korea na privacy update

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom Litecoin harder kan stijgen dan Bitcoin

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

De grootste cryptocurrency exchanges van Zuid-Korea zijn begonnen met het verwijderen van litecoin (LTC) van hun handelsplatformen. Dat volgt na de recente MimbleWimble Extension Block (MWEB) update voor de cryptocurrency.

Enkele weken geleden werd de MWEB update doorgevoerd op het Litecoin netwerk. Het is nu mogelijk om anoniem transacties te versturen via Litecoin, maar dat past niet in het straatje van de Zuid-Koreaanse toezichthouders.

Zuid-Koreaanse crypto exchanges zijn sinds vorig jaar onderworpen aan strenge regelgeving. Onder de “Act on the Reporting and Use of Specific Financial Transaction Information” mogen deze beurzen geen anonieme transacties meer ondersteunen. De nieuwe wet is onderdeel van strengere anti-witwasmaatregelen.

Dat zorgde ervoor dat alle handelsplatform in het land vorig jaar al privacy coins als monero (XMR) en zcash (ZEC) moesten verwijderen. Nu dat het Litecoin netwerk een privacy update is ondergaan, worden deze exchanges gedwongen om ook LTC te verwijderen.

‘Crypto koning’ eist mildere straf en promoot Solana aan bewakers
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

De 5 grootste Zuid-Koreaanse exchanges verwijderen LTC

De vijf grootste exchanges uit Zuid-Korea hebben aangekondigd dat zij LTC zullen delisten. Het gaat dan om Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax, meldt 8BTCnews op 8 juni:

Meerdere van deze exchanges hebben inmiddels zelf aankondigingen naar buiten gebracht. Klanten krijgen op de meeste exchanges 30 dagen om hun LTC van de handelsplatformen te halen.

Litecoin is een van de oudste crypto op de markt, het is een hard fork van Bitcoin (BTC). Het was ook lang een van de grootste crypto op de markt, maar viel de laatste jaren uit de smaak. Desondanks kon de LTC prijs vorig jaar een nieuwe all-time high (ATH) vestigen, net boven de top uit eind 2017.

LTC staat nu op de twintigste plaats qua grootse cryptocurrencies op de markt. De LTC koers staat op het moment van schrijven een kleine 1,5% in de plus. Het nieuws heeft vooralsnog geen effect op de koers, maar dat kan nog volgen. LTC ligt inmiddels 85% onder zijn ATH.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie