Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Londense Euro Exim Bank gebruikt Ripple (XRP) voor internationale betalingen

De in Londen gevestigde Euro Exim Bank gaat gebruik maken van Ripple’s xRapid voor de afwikkeling van internationale betalingen. De bank biedt vooral financiële diensten aan import- en exportbedrijven.

De directeur van de bank, Kaushik Punjani zei over de nieuwe samenwerking:

We hebben in een recordtijd zowel xCurrent als xRapid getest en geïmplementeerd, en we kijken uit naar de voordelen die Ripple onze klanten zal bieden.

- Advertentie -

Naast Euro Exim Bank meldden nog 13 andere bedrijven dat ze gebruik gaan maken van RippleNet. Ripple heeft op dit moment wereldwijd meer dan 200 klanten die gebruiken maken van het platform, en dus ook van de cryptocurrency van Ripple, XRP.

Het voordeel dat Ripple aan bedrijven biedt is dat internationale transacties vrijwel direct worden afgehandeld. Middels het platform kunnen bedrijven een bedrag omzetten in XRP, deze via het platform verzenden waarna ze in het land van bestemming weer worden omgewisseld voor de lokale valuta.

Dit betekent naast een snellere verwerking ook lagere kosten. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple zei:

Uiteindelijk is ons doel om ervoor te zorgen dat onze klanten overal ter wereld uitstekende en efficiënte ervaringen met grensoverschrijdende betalingen aan hun klanten kunnen bieden.

Andere grote bedrijven die gebruik maken van Ripple zijn GMT, ConnectPay en de Olympia Trust Company. Het aantal actieve klanten van Ripple steeg vorig jaar nog met 350% en de cryptocurrency is niet van plan te stoppen met groeien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.104,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.931,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.963,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.000,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.931,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.963,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.000,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.104,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...