Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Mastercard ontvangt patent omtrent IOTA’s Tangle systeem

Mastercard heeft op 20 augustus een patent ontvangen van het Europees Octrooibureau (EOB). De patent, genaamd “Method and System for Device Micropayment Aggregation based on Tangle Network,” verwijst naar het Tangle netwerk van IOTA (MIOTA).

De patent is voor een nieuw transparant factuursysteem en beschrijft twee verschillende versies. De eerste maakt gebruik van blockchain-technologie en de tweede maakt gebruik van IOTA’s Tangle. Tangle is een soort validatie algoritme dat lijkt op blockchain. MIOTA is een van de weinige cryptocurrencies op de markt dat hierop draait. De patent beschrijft Tangle als volgt:

Tangle is een Directed Acyclic Graph (DAG) voor het opslaan van transacties. Net als bij blockchain is de Tangle gedecentraliseerd en gedistribueerd, waarbij deelnemers andere transacties goedkeuren die in de Tangle zijn ingevoerd. Wanneer een nieuwe transactie zich bij de tangle voegt, kiest deze twee eerdere transacties om goed te keuren. De gekozen transacties kunnen willekeurig worden geselecteerd, of via een geschikt criterium.

- Advertentie -

Dat de patent van Mastercard goedgekeurd is betekent nog niet dat het bedrijf ook daadwerkelijk een product zal bouwen op Tangle. Dergelijke patenten worden regelmatig door dit soort bedrijven aangevraagd. Het bedrijf heeft al 80 patenten ingediend omtrent blockchain-technologie waar vooralsnog weinig mee gedaan is. Toch erkent de betaalgigant in ieder geval dat de technologie potentie heeft.

IOTA lanceerde onlangs een grote update: Chrysalis (IOTA 1.5). Het IOTA netwerk zou nu meer dan 1.000 transacties per seconde aan moeten kunnen. De tweede fase van Chrysalis staat later dit jaar gepland.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.079,80 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.245,06 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.079,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.310,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.315,83 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.364,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...