Kevin Schijven Kevin Schijven
26/08/2020 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2020 17:10

Mastercard ontvangt patent omtrent IOTA's Tangle systeem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Mastercard ontvangt patent omtrent IOTA's Tangle systeem

Foto: hodim/Shutterstock

Mastercard heeft op 20 augustus een patent ontvangen van het Europees Octrooibureau (EOB). De patent, genaamd “Method and System for Device Micropayment Aggregation based on Tangle Network,” verwijst naar het Tangle netwerk van IOTA (MIOTA).
De patent is voor een nieuw transparant factuursysteem en beschrijft twee verschillende versies. De eerste maakt gebruik van blockchain-technologie en de tweede maakt gebruik van IOTA’s Tangle. Tangle is een soort validatie algoritme dat lijkt op blockchain. MIOTA is een van de weinige cryptocurrencies op de markt dat hierop draait. De patent beschrijft Tangle als volgt:

Tangle is een Directed Acyclic Graph (DAG) voor het opslaan van transacties. Net als bij blockchain is de Tangle gedecentraliseerd en gedistribueerd, waarbij deelnemers andere transacties goedkeuren die in de Tangle zijn ingevoerd. Wanneer een nieuwe transactie zich bij de tangle voegt, kiest deze twee eerdere transacties om goed te keuren. De gekozen transacties kunnen willekeurig worden geselecteerd, of via een geschikt criterium.

Dat de patent van Mastercard goedgekeurd is betekent nog niet dat het bedrijf ook daadwerkelijk een product zal bouwen op Tangle. Dergelijke patenten worden regelmatig door dit soort bedrijven aangevraagd. Het bedrijf heeft al 80 patenten ingediend omtrent blockchain-technologie waar vooralsnog weinig mee gedaan is. Toch erkent de betaalgigant in ieder geval dat de technologie potentie heeft.
IOTA lanceerde onlangs een grote update: Chrysalis (IOTA 1.5). Het IOTA netwerk zou nu meer dan 1.000 transacties per seconde aan moeten kunnen. De tweede fase van Chrysalis staat later dit jaar gepland.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie