Mede-oprichter Ethereum Vitalik Buterin: met zk-SNARKs kan het netwerk 500 transacties per seconde aan

0

Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, berichtte op Twitter dat de implementatie van zk-SNARKs het mogelijk maakt om op het Ethereum-platform 500 transacties per seconde te valideren.

Zk-SNARKs is een “zero-knowledge proof” technologie waarmee, in tegenstelling tot de meeste andere tokens zoals Bitcoin (BTC) en de huidige Ether (ETH), de privacy tussen handelaren gewaarborgd wordt. De meeste cryptocurrencies zijn open en transparant terwijl zk-SNARKs het mogelijk maakt om dezelfde informatie te verifiëren zonder bloot te geven wat die informatie precies is. Zk-SNARKs wordt al gebruikt voor ZCash.

Volgens Buterin kan zk-SNARKs de capaciteit van het Ethereum-netwerk enorm verbeteren. Momenteel kan het netwerk 15 transacties per seconde aan. Met zk-SNARKs zou dat 500 transacties per seconde zijn, dat is meer dan 30 keer zo snel.

Buterin deed deze aankondiging op Twitter toen de discussie ontstond dat het Ethereum-netwerk al op volle capaciteit draait:

Vervolgens verwees Buterin naar een forumbericht waarin hij de technologie verder uitlegt. Zeer interessant voor degenen die zich verder wil verdiepen in deze technologie.

Ethereum kampt al een tijd met schaalbaarheidsproblemen en een netwerk dat vol begint te raken met allerlei dApps. We zullen zien of zk-SNARKs de oplossing is voor het Ethereum-netwerk.

Eind vorig jaar gaf Buterin al aan dat hij enorm geïnteresseerd is in zk-SNARKs en noemde de technologie het meest ondergewaardeerde fenomeen in de cryptografie. Edward Snowden, bekend van het lekken van geheime NSA-documenten, gaf Buterin gelijk:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws